Vanzarile PC World si Currys, doi dintre cei mai importanti retaileri de electronice din Marea Britanie, raporteaza ca vanzarile de tablete au crescut deja in 2012 de peste 10 ori fata de anul trecut.

Lunea trecuta, cele doua companii au vandut o tableta pe secunda, potrivit unui purtator de cuvant al Dixons, actionarul majoritar al retailerilor.

Ultimele sase saptamani au adus in Marea Britanie patru lansari de tablete care se anunta alternative serioase pentru ipad-ul traditional: Kindle Fire HD, o noua versiune a tabletei Google Nexus 7, produsa de Asus, apoi iPad Mini si Nook HD. Preturile acestora variaza intre 159 si 529 de lire.

Majoritatea retailerilor britanici se feresc sa speculeze ce marca de tableta se va vinde cel mai bine, insa site-ul ebuyer.com anticipeaza ca Apple va parasi primul loc.

"Credem ca cea mai bine vanduta tableta din acest an va fi Google Nexus de 32 GB, deoarece pretul este foarte competitiv si ataca direct segmentul Apple", noteaza reprezentantii ebuyer.com.

Tabletele care se adreseaza copiilor, cu un pret pe masura, sunt de asemenea tot mai populare, potrivit retailerilor britanici.