Este foarte posibil ca, în septembrie, când îşi va lansa noile modele de iPhone, Apple să anunţe atingerea pragului de 2 miliarde de smartphone-uri vândute din 2007 până în 2020.

Cifrele arată că, în loc de 186 milioane de iPhone-uri cât era estimat iniţial, Apple va ajunge la 195 milioane de iPhone-uri vândute în anul fiscal 2020, adică în vara acestui an.

Cu cele 195 milioane, vânzările totale de iPhone-uri, de când există acest produs, vor ajunge la aproximativ 1,9 miliarde.

Pe acest calcul, în a doua parte a acestui an, Apple are şanse mari să atingă pragul de 2 miliarde de iPhone-uri vândute din 2007, scrie News.ro.

Deşi în ultimii ani vânzările de iPhone-uri scăzut, iar compania americană s-a concentrat mult pe servicii, acesta rămâne o piesă esenţială în schema Apple. Nu doar veniturile directe obţinute din vânzarea iPhone-urilor este importantă. De baza de utilizători a acestuia (şi a altor produse) depinde nivelul de venituri generat de servicii.

Cu alte cuvinte, Apple are în continuare nevoie să vândă cât mai multe iPhone-uri pentru ca numeroasele sale servicii să aibă cât mai mulţi utilizatori.