In zilele noastre, oamenii pot imortaliza orice moment din viata lor doar cu o atingere. Dar cine vrea sa se perfectioneze poate urma un curs de fotografie cu telefonul mobil pentru 80 de dolari. Il preda Cindi, o doamna care se declara dependenta de camera foto a telefonului ei.

"Numai asta fac zi si noapte. Am ochii injectati, arat ca un vampir'', spune Cindi Hobgood, Owner of Scout Photo Expeditions.

Un obiectiv care se poate atasa telefonului il transforma intr-un aparat foto profesionist. In plus, telefonul poate fi dotat cu o multime de aplicatii pentru prelucrarea fotografiilor. Apoi, acesta poate fi folosit si pentru publicarea fotografiei pe internet.

Iphonografia e considerata viitorul si in presa, iar o multime de universitati au inclus deja in programa cursuri specializate.

''Pana la finalul cursului trebuie sa stie sa foloseasca telefonul ca sa filmeze, sa editeze si sa transmita stiri'', Steve Elfers, profesor universitar.

Revistele au inceput sa experimenteze cu aceasta tehnica inca de anul trecut, publicand reportaje intregi cu fotografii realizate exclusiv cu telefonul mobil.