In 2014, veti vedea pe piata enorm de multe bratari de fitness. Asa arata cel mai nou model lansat in Vegas de cei de la Garmin, recunoscuti pentru ceasurile lor de fitness, acum au facut si-o bratara care sa-ti monitorizeze activitatea: iti arata pasii facuti, calorii, distanta, ora si pulsul. Pulsul e luat in timp real prin Bluetooth, de la domnisoara din apropiere. Secretul bratarii, fata de toate celelalte, este ca rezista cu un singur set de baterii aproape doi ani. Un pas inainte fata de concurenta ale caror bratari rezista cel mult o saptamana.

Bratarile de fitness nu sunt insa o noutate. Cele din 2014 sunt mai atente cu sanatatea noastra. Jewn s-ar putea sa fie una dintre cele mai interesante bratari, pentru cei care se tem de expunerea la soare. E prima bratara care monitorizeaza cat de puternic este soarele si daca-ti este periculos. Arata ca un accesoriu fashion, insa cu o astfel de bratara am afla cat sa stam pe plaja fara sa ne ardem. Scade astfel si riscul cancerului de piele.

Nu sunt uitate nici ceasurile. Si ele stiu sa ne masoare de acum pulsul. "Acesta este un ceas dedicat pentru cei care fac miscare. Iti spune pulsul, monitorizeaza activitatea, dar si un ceas pentru alergat. Iti spune toate acestea de la incheietura", explica reprezentantul unei companii producatoare de ceasuri. Cum face insa asta? Foloseste un senzor pentru a-ti masura pulsul. Nu pot sa-ti spun cum functioneaza, pentru ca acesta este "sosul" nostru secret. Dar ne dam seama dupa incheietura. Calculam caloriile arse in functie de puls.

Chinezii vin si ei tare din urma. Anul trecut am vazut multe ceasuri destepte de pe care putem sa citim mailuri, sa vedem cine ne apeleaza, insa toate sunt destul de scumpe. Cel putin 1.300 de lei/bucata.