Televiziunea printului miliardar saudit Al-Waleed bin Talal si-a incetat brusc emisia la doar 24 de ore de la lansare
Televiziunea Alarab, detinuta de bogatul print saudit Al-Waleed bin Talal, si-a incetat brusc emisia, luni, la mai putin de 24 de ore dupa lansarea sa oficiala, operata in Bahrain, informeaza AFP, citata de Mediafax.
Niciun motiv nu a fost comunicat de televiziunea panaraba, dar un cotidian din Bahrain, reflectand politica guvernului local, a afirmat ca Alarab "nu a respectat traditiile din tarile Golfului, precum impartialitatea informatiei si respingerea a tot ceea ce este de natura sa afecteze spiritul unitatii regionale".
Primul invitat al buletinului de stiri de la ora 16.00 (13.00 GMT) a fost Khalil al-Marzouq, un opozant din Bahrain. El a criticat decizia anuntata cu o zi inainte de regatul Bahrainului de a anula cetatenia pentru un numar de 72 de persoane. Luni dimineata, Alarab continua sa difuzeze materiale de promovare pentru programele sale, dar niciun buletin informativ nu a fost anuntat.
"Alarab raspunde nevoii de a avea un post independent si impartial", afirmase, duminica, directorul sau general, Jamal Khashoggi.
Lansarea Alarab a fost amanata de mai multe ori, dupa anuntarea acestui proiect in 2010 de catre printul Al-Waleed bin Talal, un om de afaceri saudit cunoscut pentru stilul sau direct, care s-a remarcat in special in finante, hoteluri si mass-media.
Printul Al-Waleed bin Talal este nepotul regelui Abdullah al Arabiei Saudite, decedat pe 23 ianuarie.
Alarab a intrat intr-un segment de piata pe care exista deja numeroase televiziuni arabe si arabofone. Prima dintre cele care s-au lansat pe acest segment, Al-Jazeera, din Qatar, a inceput sa aiba parte de o concurenta puternica in 2003, odata cu lansarea postului cu capital saudit Al Arabiya, detinut de grupul MBC, proprietate a seicului Waleed bin Ibrahim, nepotul regelui saudit Fahd.
Al Jazeera si Al Arabiya au fost amandoua acuzate ca reflecta prea mult opiniile proprietarilor lor, mai ales dupa Primavara araba si revoltele impotriva regimurilor autoritare din regiune.