"BREAKING NEWS: Nu mai sunt angajat al CNN", a scris jurnalistul in varsta de 49 de ani, marti, pe contul sau oficial de Twitter. 

Piers Morgan a anuntat ca a refuzat sa semneze un nou contract cu CNN, care i-a fost propus de seful televiziunii, Jeff Zucker. Acesta ar fi avut o durata de doi ani si ar fi presupus ca Piers Morgan sa realizeze 40 de interviuri speciale. 

"Dar, dupa un indelungat moment de gandire, am decis sa nu accept oferta (...) Am petrecut o perioada fantastica in cei patru ani cat am fost angajat al CNN si am un respect foarte mare pentru Jeff si pentru toti oamenii care lucreaza aici", a mai scris Morgan pe contul sau de Twitter. 

Piers Morgan a inceput sa lucreze pentru CNN in 2010, cand a inceput sa gestioneze intervalul din prime time al televiziunii, in locul lui Larry King. 

Piers Morgan a declarat intr-un interviu aparut in februarie, in The New York Times, ca in calitate de cetatean britanic nu s-a simtit intotdeauna conectat cu publicul american, iar aceasta problema s-a reflectat in audientele obtinute de emisiunea sa. 

Talk show-ul sau i-a infuriat de multe ori pe conservatorii americani, in timpul celor trei sezoane in care a fost difuzat la CNN, avand in vedere frecventele discursuri ale lui Morgan despre regimul armelor de foc din Statele Unite. 

Piers Morgan a fost subiectul unei petitii lansate de americani, care au cerut deportarea sa in urma unor comentarii facute in decembrie 2012 dupa masacrul comis cu arme de foc in scoala Sandy Hook din Newtown, Connecticut.