Dar tendinta marketerilor de a judeca articolele in functie de performante – traduse in cifre de trafic si chiar de vanzari – ii determina pe publisheri sa introduca in texte mai multe butoane de call-to-action (activare) si sa maximizeze puterea de viralizare a executiilor de native advertising.

“Pentru ca native advertising-ul inseamna mai multe informatii si o mai buna activare pentru consumatori, advertiserii au asteptari mari legate de eficienta si influenta acestui tip de continut”, spune Brian Ko, managing partner al agentiei de media MEC.

O dovada ca investitia in astfel de campanii poate da si rezultate? VIDEO-ul “First Car Vs. First REAL Car”, creat de BuzzFeed pentru Toyota, care a reusit sa depaseasca aparentele bariere ale native advertising-ului si sa adune pana acum 2.5 milioane de vizualizari pe YouTube. Iar faptul ca BuzzFeed a produs in ultimul an peste 100 de video-uri branduite dupa ce in 2013 crease doar 10 e inca o dovada ca brandurile au tot mai multa incredere in native ads.