Exista un asemenea format creativ care duce la urmatorul nivel reclamele pentru branduri de lux din revistele de moda: cinemagraful. Facebook a preluat rapid formatul pe care l-ar putea folosi si pe Instagram, inclusiv pe mobil, incurajand brandurile sa-l adopte in urmatoarea perioada.

Cinemagraful, un tip de GIF care are la baza o fotografie partial animata, a fost creat acum cativa ani de doi artisti cunoscuti in lumea advertising-ului – Kevin Burg si Jamie Beck – care au semnat si imaginea alaturata. Acesta se poate transforma intr-unul dintre cele mai consumate formate digitale de reclama, o buna alternativa la video-urile care ruleaza cu autoplay.

“Acum ai parte de ceva care se misca in mod repetat si ruleaza fara sunet, iar asta e foarte tare”, spune un reprezentant al mega-retelei de socializare. E greu sa-ti dezlipesti ochii de la “miscarea izolata” dintr-un cinemagraf – de exemplu o fotografie cu un semineu in care doar flacarile sunt animate sau aburul care se ridica la infinit dintr-un ceainic – iar lipsa sunetului face cu atat mai interesant acest format in comparatie cu un video.