Tranzactia va permite UBM sa se concentreze pe afacerile din domeniul organizarii de evenimente, informeaza Reuters, preluata de Agerpres.   

UBM va primi 810 milioane de dolari in numerar si 31 de milioane de dolari sub forma de actiuni preferentiale. Va returna actionarilor sai 245 de milioane de lire sterline (371,6 milioane de dolari) din suma rezultata in urma tranzactiei, sub forma unui dividend special, iar celelalte fonduril vor fi utilizate pentru achizitii.  

"Anuntul de astazi reprezinta un pas semnificativ in punerea in practica a strategiei UBM, al carei obiectiv este sa devina lider mondial in domeniul evenimentelor B2B", a declarat directorul general UBM, Tim Cobbold.  

In 2014, PR Newswire a avut venituri de 195,8 milioane de lire sterline (300,6 milioane de dolari), fiind responsabil pentru 26% din veniturile totale ale UBM, si un profit operational de 44,8 milioane de lire sterline, cu 1,8% mai mic decat in 2013.  

Cision, un serviciu de comunicare detinut de firma americana de private equity GTCR Canyon Holdings, a apreciat ca aceasta achizitie va intari serviciile sale de relatii publice dedicate companiilor. Cision detine deja grupul de monitorizare media Gorkana, precum si PRWeb.