Cotidianul The New York Times, recompensat cu trei premii Pulitzer, doua pentru acoperirea mediatica a epidemiei de Ebola si unul pentru investigatie
Cotidianul american The New York Times a castigat trei premii Pulitzer - doua pentru acoperirea mediatica a epidemiei de Ebola din Africa de Vest si unul despre lobby-ul american -, au anuntat, luni, reprezentantii Universitatii Columbia, care decerneaza aceste distinctii, informeaza Reuters, preluata de Mediafax.
Cotidianul american The New York Times a fost premiat la categoria "jurnalism international", pentru felul in care intreaga sa redactie a acoperit din punct de vedere mediatic epidemia de Ebola. Jurnalistul freelancer Daniel Berehulak, care a colaborat cu The New York Times la aceste reportaje, s-a impus la categoria "fotoreportaj".
De asemenea, cotidianul american a fost recompensat cu un premiu Pulitzer, prin intermediul reporterului Eric Lipton, desemnat castigator la categoria "jurnalism de investigatie", cu o serie de articole care au prezentat felul in care reprezentantii puternicelor grupuri de lobby din Statele Unite pot influenta deciziile procurorilor si senatorilor americani.
Aceeasi categorie a avut in acest an doi castigatori. Astfel, publicatia The Wall Street Journal a castigat prin reportajul "Medicare Unmasked" primul sau premiu Pulitzer dupa ce acest ziar a fost cumparat, in 2007, de News Corp.
Premiul Pulitzer la categoria "serviciu public" a revenit cotidianului The Post and Courier din Charleston, un oras din statul Carolina de Sud, pentru o serie de reportaje despre violenta domestica.
Prestigioasele premii Pulitzer, acordate de Universitatea Columbia, sunt cele mai respectabile distinctii din jurnalismul american si pot aduce atentia si recunoasterea de care au nevoie ziarele si site-urile care sufera de pe urma presiunilor economice si a constrangerilor bugetare.
Redactia foto a cotidianulului St. Louis Post-Dispatch a castigat premiul Pulitzer la categoria "fotografie breaking news", gratie imaginilor realizate in timpul revoltelor cauzate de tensiunile rasiale din Ferguson, un oras din statul american Missouri.
La categoria "breaking news" s-a impus cotidianul The Seattle Times, cu un reportaj despre o alunecare de teren, iar Carol Leonning, jurnalist al cotidianului The Washington Post, a triumfat la categoria "jurnalism national" cu o serie de articole despre bresele de securitate din Serviciile secrete americane.
Premiul Pulitzer la categoria "jurnalism analitic" i-a revenit lui Zachary Mider de la Bloomberg News, pentru un articol in care a aratat felul in care corporatiile americane evita plata taxelor. Acesta a fost primul Pulitzer castigat de respectabila agentie de stiri din New York.
La categoria "jurnalism national" s-au impus Rob Kuznia, Rebecca Kimitch si Frank Suraci de la Daily Breeze of Torrance, California, pentru un articol despre coruptia dintr-un district american.
Diana Marcum de la Los Angeles Times s-a impus la categoria "cronica", cu un articol despre seceta din California.
Premiul la categoria "comentariu" i-a revenit Lisei Falkenberg de la Houston Chronicle, iar Mary McNamara de la Los Angeles Times s-a impus la categoria "critica". Premiul decernat la categoria "editorial" i-a revenit lui Kathleen Kingsbury de la The Boston Globe, iar cel aferent categoriei "caricatura" a fost castigat de Adam Zyglis de la The Buffalo News.
Mai multe despre:
#The New York Times#Premiul Pulitzer
Pe acelasi subiect: