81 de angajati au avut monitorizate conturile de e-mail, din 2012, cand au fost investigate acuzatii de frauda, hartuire, luare de mita si incalcarea confiedentialitatii. 

Cercetarile legate de presupusele scurgeri s-au dublat de la patru, in 2012, la 10, in 2013, au aratat cifrele oficiale.

Dar radiodifuzorul nu spune ce informatii considera ca au fost transmise din organizatie. 

Conducerea BBC s-a confruntat cu momente dificile, incepand cu acuzatiile de pedofilie aduse lui Jimmy Savile, in 2012. De asemenea, acest scandal a condus la demisia fostului director general George Entwistle, care ar fi incasat 450.000 de lire sterline pentru 54 de zile la locul de munca. 

Monitorizarea in secret a conturilor de e-mail ale angajatilor a fost realizata de Serviciul de Investigatie al BBC. 

BBC a confirmat ca au existat 30 de ocazii, in 2012, si alte 51, in 2013, cand Serviciul de Investigatie a patruns ilegal in conturile de e-mail ale angajatilor pentru a verifica daca este ceva in neregula. 

"BBC monitorizeaza rareori conturile de e-mail ale angajatilor si doar in circumstante exceptionale, cand este rezonabil, necesar si reprezinta un raspuns proportional", a declarat un purtator de cuvant al companiei.

  "Monitorizarea conturilor de e-mail este legata invariabil de anchete penale sau disciplinare, iar angajatii sunt constienti ca monitorizarea poate sa apara", a mai spus acesta.