Agentia de presa Reuters isi inchide birourile din Washington si face noi restructurari
Agentia de presa Reuters prevede restructurari "voluntare", precum si inchiderea birourilor editoriale din Washington, a anuntat, joi, sindicatul jurnalistilor Newspaper Guild, citat de AFP.
Planul prevede compensatii financiare mai mari in raport cu contractele standard pentru salariatii care aleg sa plece si au o vechime in companie de minimum 18 ani, potrivit unui articol publicat pe site-ul sindicatului, care precizeaza ca este vorba de 97 de jurnalisti, scrie Mediafax.
Conducerea a informat in paralel sindicatul despre intentia sa de a concedia sapte jurnalisti: doi de la New York, care vor fi mutati la Bangalore, in India, si cinci de la Miami, unde agentia va pastra doar o singura persoana.
Managerii Reuters doresc, de altfel, sa inchida birourile din Washington, pentru a-si concentra activitatea editoriala la New York. Actualii editori din aceste redactii vor avea optiunea de a se muta la New York sau de a realiza materiale de autor de la Washington, informeaza sindicatul.
Conducerea vrea sa finalizeze restructurarile si inchiderea birourilor pana la sfarsitul anului.
Reuters a anuntat, saptamana trecuta, ca vrea sa faca restructurari, o sursa apropiata agentiei vorbind atunci de 5% din totalul angajatilor la nivel mondial.
Sindicatul evoca aceeasi cifra, subliniind ca, in timpul unei intalniri cu reprezentantii conducerii, care a avut loc miercuri, aceasta "nu a explicat clar daca salariatii care doresc sa plece vor intra in acest procent".
Reuters news, concurent al Agence France-Presse, are peste 2.800 de jurnalisti, potrivit celui mai recent raport anual al companiei mama, grupul americano-canadian de presa Thomson Reuters.
Reuters News nu reprezinta decat o mica parte din activitatile Thomson Reuters, care obtine cea mai mare parte din venituri din informatiile cu specific financiar pe care le difuzeaza pe monitoare in banci si in burse de marfuri, la concurenta cu cele ale agentiei Bloomberg, si din distributia de informatii specializate, mai ales din domeniile financiar si juridic.
Thomson Reuters a anuntat in februarie restructurarea a 2.500 de posturi si din divizia sa "Finante si Riscuri", care se ocupa de monitoarele financiare, iar directorul sau general, James Smith, a sugerat, saptamana trecuta, ca vor mai avea loc si alte concedieri in randul celor aproximativ 60.000 de salariati, vorbind cu acea ocazie despre "decizii dificile" care vor fi luate.
Pe acelasi subiect: