"Vom colabora cu orice sef de stat american ales de poporul american. Cooperarea noastra nu este cu o persoana anume, ci cu o natiune, un jucator mare si puternic pe plan international", a declarat presedintele rus, intr-un interviu acordat Rossiia 1. 

Printre interesele comune pe care le impartasesc Rusia si Statele Unite se numara neproliferarea armelor de distrugere in masa, lupta impotriva crimei organizate si a terorismului, combaterea saraciei si alte probleme presante, potrivit presedintelui rus. "Avem o agenda comuna", a declarat el. 

Putin a avertizat, de asemenea, ca daca Israelul furnizeaza arme Ucrainei, asa cum au sugerat unii politicieni in legatura cu intentia Rusiei de a furniza un sistem de rachete sol-aer S-300 Iranului, aceasta ar provoca "doar o noua runda de ostilitati. Bilantul victimelor ar creste, dar rezultatul nu se va schimba". 

"Ramane la latitudinea conducerii israeliene sa faca ce considera necesar", a adaugat el.

Presedintele rus a refuzat sa confirme daca Rusia a decis sa nu furnizeze sisteme similare Siriei, la solicitarea Israelului. La inceputul saptamanii, Putin a declarat ca o intelegere cu "o tara din Orientul Mijlociu" pentru S-300 a fost anulata din cauza ingrijorarilor Israelului ca sistemul va pune in pericol toate zborurile pe deasupra teritoriului sau. S-a presupus ca tara respectiva este Siria, dar Putin a refuzat sa confirme acest lucru direct.