Aceasta piratare s-a dezvoltat dupa inculparea de catre Statele Unite in mai a cinci militari chinezi pentru "piratare informatica" si "spionaj economic", a precizat Crowdstrike. 

Unitatea cu sediul in Shanghai este un "grup de inamici hotarati" care opereaza cel putin din 2007, trimitand email-uri vizand serviciul de mesagerie al Microsoft Outlook, Adobe Reader si alte programe, a precizat Crowdstrike. 

Strategia sa consta in a trimite mesaje pornind de la o adresa aparent inofensiva, [email protected] de exemplu, cu invitatii false, in speranta ca utilizatorii deschid din neatentie, ceea ce le permite hackerilor sa acceada la continutul calculatorului. 

Militarii chinezi au ca scop "sa obtina secrete economice sau brevete legate de tehnologiile din sectorul apararii" in scopul "supravegherii spatiului, detectarii si interceptarii comunicatiilor prin satelit". 

Crowdstrike a reusit, prin aceste false adrese de email, sa ajunga pana la blogul unui barbat in varsta de 35 de ani, numit Chen Ping, care afirma ca lucreaza pentru "armata/politie" si care publica pe blogul sau fotografii aparent ale lui, participand la exercitii militare sau imbracat in uniforma.  Compania a legat activitatile sale de unitatea chineza 61486, localizata intr-un imobil din nord-estul orasului Shanghai.  Acest grup de adauga unitatii 61398, acuzata de compania de securitate informatica Mandiant ca a folosit mii de salariati pentru a fura secrete ale tarilor straine.