"Cred ca trebuie sa vorbim despre mijloace de presiune", a declarat el, potrivit Agerpres.

Tarile care refuza repartizarea refugiatilor, stabilita conform cotelor "sunt tari care primesc numeroase fonduri structurale", a insistat el, considerand ca "ar fi drept sa primeasca mai putine mijloace financiare". 

Potrivit lui Thomas de Maiziere, UE este inca departe de un acord privind distribuirea pe termen lung a unor cote de refugiati intre statele membre. 

Ministrii europeni de interne, reuniti luni de urgenta la Bruxelles, nu au reusit sa ajunga la un acord asupra repartizarii obligatorii a 120.000 de refugiati, solicitata saptamana trecuta de Comisia Europeana pentru a face fata uneia dintre cele mai grave crize migratorii in Europa de dupa 1945. 

De Maiziere a mai spus ca isi mentine previziunea ca circa 800.000 de refugiati vor ajunge in Germania in acest an, in pofida afirmatiilor unor politicieni de varf conform carora ar putea exista un milion de nou-veniti. 

In acelasi timp, 4.537 de solicitanti de azil au ajuns luni in Germania cu trenul, in pofida reintroducerii controalelor la frontiera cu Austria, a precizat marti politia federala. De la inceputul lunii, 91.823 de solicitanti de azil au intrat in Germania cu trenul.