Primii care au dat startul la ieftiniri au fost administratorii de plaje. Au fost urmati de cei care au terase ori fast-food-uri, care au taiat si ei cel putin 10%.

Sunt reduceri si la baldachinele dupa care multi au oftat la Mamaia. In loc de 50 de lei, costa doar 30 de lei. Pe plaja gasim oferte si la sezlonguri: de la 25 de lei, la cel mult 15 lei. Iar un meniu de pranz a scazut la 25 de lei, de la 40 de lei.

La cazare, insa, singurele reduceri le puteti obtine doar daca negociati la receptiile hotelurilor. In schimb, la pensiuni si la particulari preturile sunt mai mici cu 15%.

In Costinesti, cele mai multe reduceri sunt la mancare. O masa de pranz e numai 20 de lei, fata de 30, iar un pahar cu bere s-a ieftinit cu un leu.

La cazare preturile se negociaza. Pentru o camera dubla veti plati intre 80 si 150 de lei pe noapte.

La unele terase din Neptun si Venus aveti reduceri de 50% la orice meniu daca alegeti sa serviti masa intre orele 20 si 24. Oricum, un pranz nu costa acum mai mult de 9 lei.

La hoteluri insa, tarifele scad abia de saptamana viitoare, cand un sejur de 6 nopti va ajunge la aproximativ 400 de lei de persoana. Pana atunci, o camera la 3 stele costa 150 de lei, iar la 5 stele nu depaseste 400 de lei.