Meniul restaurantului "Moldova", deschis in iulie 2012, este un tribut adus gastronomiei din Balcani: supe consistente, peste proaspat si afumat, carne la gratar si sarmale. Din meniu nu lipseste mamaliga, sevita ca garnitura la carnati de casa sau cu mancare de mazare si cu ceapa, dupa cum noteaza site-ul publicatiei The New York Times. 

Radu Panfil ( 35 de ani) a emigrat din Chisinau in Statele Unite in 2005. La inceput, a fost chelner in mai multe restaurante din New York, apoi manager, infiintand localul din dorinta de a crea un loc special de intalnire pentru compatriotii de aici, dar si pentru amatorii de mancare buna. 

"Inca de la inceput, am hotarat ca restaurantul avea sa fie un loc de intalnire pentru oamenii din tara noastra, unde sa se simta ca acasa, unde sa nu uite obiceiurile si traditiile din tara noastra - si nici mirosul de mamaliga aburinda", a declarat Panfil pentru The New York Times. 

Si cum ideea s-a bucurat de succes, a mai deschis un alt restaurant asemanator in Philadelphia, in august 2012, iar planurile de extindere continua.