Unii se intereseaza, altii se grabesc sa vanda chiar si in rate, cativa inca spera sa ia tariful dinaintea crizei.

De cand autoritatile locale au primit unda verde pentru constructia statiunii, tot mai multi investitori au inceput sa se intereseze de zona.

Unii, mai grabiti, au cumparat imediat suprafete care i-ar putea ameti pe cei ce viseaza de-o viata o casuta si un petic gradina: 30.000 de metri patrati.

Altii au venit cu o oferta mai tentanta, cum ar fi plata in rate a terenurilor!

Cele mai cautate terenuri, dar si cele mai scumpe, sunt cele aflate in apropierea marii. In ultima perioada, pretul parcelelor a crescut chiar si cu 20 de euro pe metrul patrat.

Pentru prima linie de langa mare, pretul variaza intre 70 pana 100 de euro metrul patrat, iar la marginea localitatii intre 10 si 30 de euro. Statiunea all inclusive Terra ar urma sa fie ridicata la 24 de kilometri de Constanta, spre Mangalia.

Pe hartie, Terra are 40 de vile si doua hoteluri cu 13 etaje, locuri de joaca pentru copii, terase, magazine si restaurante si o baza SPA ultramoderna.

Cu planurile gata, primaria din comuna 23 August asteapta investitori: nemti, francezi, austrieci, turci, olandezi. Primii vor incepe lucrarile austriecii, in toamna, cand vor investi aproape 200 de milioane de euro.

Potrivit ziarului Gandul, cinci complexuri de tip "resort" vor fi construite pe malul Marii Negre, in viitoarea statiune Terra, din dreptul comunei 23 August.

Terra va fi o premiera pentru turismul romanesc, deoarece se va baza pe sistemul all inclusive, foarte apreciat de turistii straini, in special de cei din Nordul continentului.

Faptul ca turistul va avea in acelasi complex, pe langa cazare si masa, si posibilitati de petrecere a timpului liber si de distractie va putea prelungi sezonul turistic pe litoralul romanesc: chiar si daca vremea va fi defavorabila si marea agitata, vor exista piscine acoperite si spatii suficiente de entertainment.

Statul roman va trebui sa investeasca in infrastructura rutiera si in utilitati, iar ministrul Turismului Elena Udrea ar vrea sa taie si ea o panglica, fie ea si de inaugurare. "Mugur, din toata saracia, va dam", i-a spus ea primarului din 23 August, Mugur Mitrana.

Se stie deja ca unul din campusurile din viitoarea statiune Terra este al austriecilor. Ei se vor apuca primii de treaba, pentru a construi doua hoteluri a cate 13 etaje, 40 de vile de vacanta, heliport si un teren de minigolf, printr-o investitie de circa 600 milioane de euro. Asta fara a adauga banii pentru celelalte "resorturi", plus partea statului, in jur de 7 milioane de euro, pentru ca infrastructura.

Citeste continuarea in Gandul!