Taramul pisicilor

Tokyo, oras cu peste 30 milioane de locuitori (cu tot cu zona metropolitana), isi socheaza turistii veniti de pe alte continente decat cel asiatic. Turistii sunt uimiti de importanta pe care niponii o acorda pisicilor, relateaza jurnalistii BBC. Au cafenele in care felinele lenevesc, dar si magazine dedicate in totalitate micilor animale de companie.

Motivul prezentei acestor localuri il reprezinta faptul ca apartamentele din Tokyo sunt restrictive pentru animale. Prin urmare, japonezii nu prea isi permit sa-si tina in casa pisici. Asa ca merg in locurile respective si le ingrijesc.

Barurile fanteziste

O alta ciudatenie observata de straini in capitala nipona o reprezinta ineditele baruri in care cameristele tin locul chelneritelor. Mai mult, “cameristele” li se adreseaza clientilor cu “Bine ai venit acasa, stapane/stapana!”. Tematica localurilor se trage din traditia manga a poporului. Japonezii le frecventeaza des pentru relaxare si evadarea din cotidian, noteaza televiziunea britanica.

Imbaierile in public

Un alt obicei ciudat din Asia il reprezinta activitatile din timpul liber al niponilor, si anume, imbaierile in onsenuri (izvoare cu apa fierbinte). Acestia se scalda in aceste izvoare, alaturi de familie, prieteni, dar si de alti straini, scrie BBC. Mai mult, Tokyo gazduieste si un parc dedicat in totalitate onsenurilor, denumit Oedo Onsen Monogatari, unde vizitatorii se pot plimba dintr-un izvor in altul, imbracati in halate de bumbac (yukata).

Una din activitatile de timp liber preferate de japonezi este vizitarea onsenurilor (izvoare cu apa fierbinte) unde fac baie dezbracatI alaturi de prieteni, familie dar sI de straini. In Tokyo exista chiar sI un parc dedicat acestor izvoare, denumit Oedo Onsen Monogatari unde vizitatorii se plimba de la izvor la altul , imbracatI in yukata (halate subtiri din bumbac).

Automate de toate

Nu in ultimul rand, capiatala Tarii Soarelui Rasare este cunoscuta si pentru nenumaratele automate diversificate, de unde localnicii pot cumpara de la paine, cafea si pana la umbrele. Tokyo are cele mai multe automate pe cap de locuitor, iar cele mai multe dintre acestea includ dispozitive de ultima tehnologie, cu meniuri cu ecranuri tactile si programe de recunoastere a fetei.