Alaturi de cele cinci orase de mai sus, printre destinatiile din afara tarii preferate de romani in acest an se mai numara Lisabona, Dubai, Praga, Milano si Berlin.

"Roma conduce in topul preferintelor pentru ca este o destinatie ieftina, atat datorita curselor low cost, cat si a tarifelor accesibile practicate de hoteluri. Viena este preferata atat pentru orasul in sine, cat si pentru reducerile pe care le fac magazinele in acea perioada. Parisul este in top in orice perioada a anului, iar Istanbulul este o destinatie destul de ieftina. O destinatie noua pentru 2013 este Dubai", se arata intr-un comunicat al portalului de turism Vola.ro, remis Incont.ro.

Perioada medie a unui sejur de Revelion este de 4 nopti, iar tariful mediu este 450 euro/persoana/sejur, astfel ca o scurta vacanta in strainatate devine, in perioada sarbatorilor de iarna, comparabila ca pret sau chiar mai ieftina decat in multe dintre statiunile montane romanesti, potrivit sursei citate.

"Cred ca vom asista la o crestere a vacantelor externe de Revelion in urmatorii ani. Multi dintre clientii nostri vad aceasta perioada ca un moment bun de a pleca intr-o vacanta scurta intr-un oras european. Datorita retelei extinse de rute ale companiilor low cost si continuarii acestei extinderi, din ce in ce mai multi turisti vor prefera vacantele de tip City Break, deoarece nu necesita folosirea multor zile de concediu, iar pretul atractiv al acestor pachete nu va afecta drastic bugetul turistilor. Observam ca din ce in ce mai multi clienti prefera vacante scurte si mai frecvente in detrimentul unor vacante lungi", a declarat Daniel Truica, managing partner si fondator Vola.ro.

Romanii care aleg un Revelion intr-un oras din strainatate sunt in general tineri, cu varste intre 27 si 37 de ani, cu venituri medii si peste medie si care prefera calatoriile mai scurte in orasele europene mari, datorita timpului limitat de concediu pe care il au.

In ceea ce priveste hotelurile, turistii romanii aleg in special unitatile de 3 si 4 stele.

Vola.ro a fost infiintata in 2007 de Daniel Truica, care avea atunci 27 de ani, si de doi tineri polonezi. La sfarsitul anului 2012, pentru agentie lucrau 52 de persoane, iar cifra de afaceri era de 92,8 milioane de lei.