În acest fel, Noua Zeelandă vrea să protejeze cea mai importantă atracţie pentru care vin atât de mulți turiști în țară, și anume natura sa spectaculoasă, scrie Agerpres.

Ministerul Turismului şi-a unit în premieră forţele cu Ministerul Mediului pentru a prezenta o strategie turistică comună în oraşul Rotorua din nordul ţării.

"Patrimoniul natural şi cultural al Noii Zeelande se află în centrul industriei noastre turistice şi al identităţii noastre naţionale", a indicat ministrul Mediului, Eugenie Sage.

"Trebuie să construim o industrie turistică ce va proteja şi preţui acest patrimoniu pentru generaţiile viitoare", a declarat ea.

Începând din luna octombrie, Noua Zeelandă va percepe turiştilor suma de 35 de dolari neozeelanezi (23 dolari americani) la sosirea în ţară.

Potrivit estimărilor, această taxă va aduce la buget 80 de milioane de dolari anual, care urmează să fie cheltuiţi pe conservarea mediului şi investiţii în infrastructură, pentru a putea face faţă numărului în creştere de vizitatori.

Dacă în 2018 această ţară din Pacific, cu o populaţie de 4,9 milioane de locuitori, a primit 3,8 milioane de turişti internaţionali, până în 2025 numărul acestora este aşteptat să ajungă la cinci milioane. În ultimii ani, vizitatorii locali şi internaţionali au criticat numărul insuficient de toalete şi parcări dar şi lipsa altor elemente de infrastructură din zonele turistice.

Turismul la nivel global a explodat în ultimii ani, iar unele dintre cele mai vizitate țări din lume încep să ia măsuri pentru a-și proteja orașele și atracțiile turistice. Astfel, autoritățile din Insulele Feroe au anunțat recent că închid țara pentru “mentenanță”, pentru conservarea și protejarea monumentelor naturale spectaculoase care atrag sute de mii de turiști.

Și autoritățile din Amsterdam au anunțat, miercuri, că vor introduce o nouă taxă pentru turiștii care vor să viziteze orașul, pe lângă altele existente deja. Veneția, la rândul său, a introdus recent o taxă pentru intrarea în oraș.