În funcţie de preferinţe, dar mai ales de buget, reprezentanţii agenţiilor de turism le vin în întâmpinare cu tot soiul de destinaţii, unele extrem de îndepărtate. Cei care îşi achită acum vacanţa pot beneficia de reduceri de până 30 de procente.

Pentru un pachet în Thailanda, mulţi au fost dispuşi să plătească de la 1.800 de euro de persoană. În banii aceştia intră cazarea pentru 11 nopţi la hoteluri de 5 stele, transferul de la aeroport şi masa de Revelion. Acelaşi pachet urcă până la 3.500 de euro de persoană pentru Maldive.

Alţii mizează pe Emiratele Arabe Unite şi Egipt, care sunt şi vedetele sezonului. Şi croazierele sunt apreciate. Un sejur de 7 nopţi pe Marea Caraibelor cu şedere de 4 nopţi în Miami la hotel de 4 stele porneşte de la 2.600 de euro, iar la unele agenţii locurile s-au epuizat deja.

Cu cât ne apropiem de casă, cu atât scad preţurile, dar şi gradele. De pildă, un sejur la Lisabona, în Portugalia, vă costă în jur de 850 de euro de persoană pentru 7 nopţi la un hotel de 4 stele.

Pentru Revelioanele de city break, Paris, Londra, Roma, Praga, Viena, sunt printre cele mai căutate. Pornesc de la 450-460 de euro de persoană şi sunt incluse zborul cu avionul, 2-3 nopţi de cazare la hotel de 3 stele cu mic dejun şi eventual transfer cu mijloc de transport în comun de la aeroport.

Pentru Barcelona, Nisa, Praga ori Viena, destinaţii arhicunoscute, pe care turiştii le aleg pentru atmosfera revelioanelor din stradă, tarifele pleacă de la 450 de euro pentru patru nopţi.