Expertii arata ca pentru americani o vacanta in Europa este, in multe cazuri, mai ieftina fata de ultimii ani, in conditiile in care dolarul s-a apreciat pana la aproximativ 1,14 unitati pentru un euro in acest an, marcand cel mai favorabil curs din septembrie 2003 pana in prezent.

In plus, americanii pot profita de preturile mai mici din perioada februarie-mai, inainte de inceperea sezonului de vara, cand costurile vacantei cresc.

"In Europa, este inca dificil sa calatoresti la un pret bun in tarile consacrate ca turistice, asa ca trebuie sa privesti dincolo de asta", a afirmat Greg Geronemus, director general al turoperatorului SmarTours.

Destinatiile considerate ca "prietenoase" in ceea ce priveste bugetul necesar vizitarii acestora, "atractive" din punct de vedere cultural si cu o natura frumoasa sunt Portugalia, Croatia, Cehia, Irlanda si Romania.

Turoperatorul Young recomanda inceperea unei calatorii in Romania cu vizitarea capitalei Bucuresti, pentru bisericile si vilele din secolele al XVII-lea si al XVIII-lea. Lonely Planet, care publica unul dintre cele mai importante ghiduri turistice din lume, considera ca Bucurestiul este "dinamic, energic si destul de «funky»".

Young ii indeamna pe turistii americanii sa descopere orasele si satele pitoresti ale tarii si sa viziteze castelele si bisericile din Transilvania, amintind si de legenda contelui Dracula. Pentru iubitorii activitatilor in aer liber, expertii in domeniu prezinta ca alternative excursiile pe munte si mersul pe bicicleta in Muntii Carpati.

De asemenea, Young recomanda turistilor sa viziteze Sibiul, oras bogat din punct de vedere cultural, "unde nu trece nici macar o saptamana fara sa aiba loc un festival de muzica sau arta."