Cei mai multi turisti sunt din Germania, urmata de Franta, Anglia, Italia si Spania, cresterea estimata pentru acest an de patronatele din domeniu fiind apreciata ca 'impresionanta', in conditiile in care in anii trecuti trendul s-a mentinut pe o tendinta ascendenta cu o medie de 8-10%.

'In ultimii sase-opt ani am avut o crestere constanta de 8-10%. Anul acesta sunt convins ca vom avea o crestere de peste 20%. A fost un context european favorabil noua, turismului catre Romania. (...) Vom mai creste cu atat cu cat vom fi in stare sa facem infrastructura de transport a Romaniei, sa putem traversa Carpatii mai repede, sa micsoram timpul pierdut intre obiectivele turistice. Mi-as dori ca anul viitor sa depasim 1,6 milioane de turisti', a apreciat Fodoreanu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, incasarile din turismul de incoming pot fi estimate la circa 1,2 miliarde de euro pentru anul 2015, pentru anul 2016 existand un potential de crestere pana la 1,5 miliarde euro. 'Daca anul viitor se va mentine numarul de turisti din 2016, atunci vom demonstra ca turismul romanesc a plecat pe drumul sustenabilitatii', a spus vicepresedintele FPTR.

Acesta a mai aratat ca veniturile aduse de turistii straini in Romania reprezinta acum circa 1,5% din PIB, comparativ cu Bulgaria, unde reprezinta 3,5% din PIB, sau Ungaria unde se ridica la aproximativ 12-14% din PIB.