Este drept ca cele mai ieftine oferte ale bulgarilor sunt in hoteluri care nu au incalzire, asa ca romanii s-ar putea sa tremure in camere, dar si asa amatori sunt destui.

Este adevarat si ca poti sa stai cu 100 de euro de persoana timp de trei zile la un hotel de cinci stele, unde gasesti spa-uri sofisticate si piscine acoperite. La Mamaia tot 100 de euro costa, dar o singura noapte!

Fie ca vorbim despre Albena, Nisipurile de Aur sau Nessebar, bulgarii se declara peste tot bucurosi de oaspeti. Spre deosebire de noi, si-au pus mintea la contributie si au pachete de trei nopti la hotelurile de trei si patru stele ale caror preturi pornesc de la 60 de euro, adica mai putin decat v-ar costa o masa imbelsugata daca ati ramane acasa de Paste.

Oficialii romani recunosc si ei jenati. "Pentru ca hotelurile lor sunt construite pe bani germani si atunci ofera servicii standard ca pentru turistii germani", spune Corina Martin, presedinte ANAT.

In timp ce noi doar constatam, la Nisipurile de Aur pregatirile sunt in toi. Bulgarii si-au dat seama ca trebuie sa lase mult de la ei ca sa nu ramana in paguba. Si au reusit sa atraga multi dintre ai nostri. La Varna, de exemplu, este un adevarat exod.

In tot acest timp, receptionerii hotelurilor de pe litoralul nostru stau sa atipeasca. Niciun telefon pentru rezervari nu-i deranjeaza.

Culmea ironiei, bulgarii spun au deschis hotelurile special pentru turistii romani, ca sa le aduca bani. Altfel, ai lor sunt prea saraci ca sa le umple!