Vremea deosebit de friguroasa si cantitatea mare de zapada cazuta in ultimele zile au dat un imbold deosebit echipei de muncitori ce lucreaza pentru construirea noului Hotel de Gheata de la Balea Lac.

Lucrarile se desfasoara in ritm normal, mare parte din intarzierea provocata de conditiile meteorologice nepotrivite pentru acest proiect (temperaturi foarte calde, lipsa ghetii si a zapezii) inregistrate in prima decada a acestei luni, a fost recuperata, astfel ca, in scurt timp, turistii se vor putea bucura de unicul Ice Hotel din sud-estul Europei.

Tot cu prilejul deschiderii din Ajunul Craciunului, la Balea Lac vor sosi si primii turisti care se vor caza la Ice Hotel.

La fel ca si anii trecuti, primii temerari ce vor incerca senzatia unui pui de somn in camerele Ice Hotel sunt straini, majoritatea englezi, clienti ai agentiei de turism Untravelled Paths Londra, partener mai vechi al initiatorilor Proiectului”Ice Hotel- Balea Lac”.

Agentia londoneza a rezervat intregul Hotel de Gheata atat pentru Craciunul 2010, cat si pentru noaptea de Revelion 2010-2011.

Cei mai putin aventurosi, care prefrera sa doarma „la cald”, au la dispozitie camerele primitoare oferite de Cabana Balea Lac, unde mai exista inca locuri pentru cei care doresc sa petreaca sarbatorile de iarna intr-o atmosfera de poveste. Meniul pregatit cu acest prilej va fi unul deosebit, printre preparatele ce vor fi servite fiind si: friptura de gasca, medalion de vanat si salata de portocale cu miere.

Oferta completa sau informatii suplimentare se pot afla la numarul 0745 072602 sau pe site-ul www.balealac.ro

Hotelulul de gheata de la Balea Lac va fi amplasat, la fel ca in anii trecuti, langa statia de telecabina si va avea 14 camere. Pentru o noapte de cazare in hotelul situat in inima Masivului Fagaras, turistii trebuie sa scoata din buzunar circa 150 de lei de persoana.

Cei care sunt doar in trecere pot sa viziteze Ice Hotel, iar biletul de intrare costa 8 lei pentru adulti si 4 lei pentru copii. Pentru o noapte de cazare, turistii vor plati 150 de lei.

In interiorul ineditului hotel vor fi amenajate un bar si un restaurant.

Langa cel de-al saselea Ice Hotel de la Balea Lac va fi construita si o noua Biserica de gheata. In plus, fiecare din cele 14 camere va purta numele unei pietre pretioase sau semipretioase.

Lucrarile la hotel au inceput cu zece zile intarziere din cauza lipsei unui strat foarte consistent de zapada, dar si a grosimii relativ mici a ghetii din lacul Balea.