Sejur de patru zile pe Valea Prahovei, de sarbatori, intre 430 de lei si 1.900 de euro

Sinaia ramane si anul acesta una dintre cele mai cautate statiuni romanesti pentru petrecerea sarbatorilor de Craciun si de Revelion. Pentru aceste doua perioade hotelierii scot la vanzare, la fel ca si anii trecuti, pachete turistice destinate atat celor cu buget modest, cat si celor dispusi sa plateasca mii de euro pentru o vacanta, scrie Mediafax.

Spre exemplu, un hotel de trei stele situat in munti, la cativa kilometri de Sinaia, a pregatit pachete turistice de trei sau cinci nopti. Astfel, de Craciun, trei nopti de cazare cu masa festiva in ajunul Craciunului, masa festiva de Craciun si mic dejun costa 523 de lei de persoana. Pentru Revelion, pretul la acelasi hotel este aproape dublu, respectiv 951 de lei de persoana, iar pachetul cu cinci nopti de cazare de Revelion ajunge sa coste 1.500 lei de persoana.

Oferta unui hotel de trei stele amplasat in centrul statiunii Sinaia este mai scumpa. Astfel, pentru Craciun, trei nopti de cazare in camera dubla cu mic dejun bufet suedez, cina si spectacol artistic in seara de ajun, dejun festiv de 25 decembrie, acces la piscina, sauna, sala de fitness si taxe locale incluse costa 650 de lei de persoana. La acest hotel copiii intre 6 si 12 ani vor plati 420 de lei, bani in care sunt incluse mesele si un pat suplimentar in camera parintilor. Cei care nu platesc vor dormi in pat cu parintii, iar la masa vor avea loc, dar fara a primi meniu separat. Copiii peste 12 ani platesc pretul aferent unui pachet pentru adulti.

La acelasi hotel de trei stele din centrul statiunii Sinaia un pachet turistic cu cinci nopti de cazare costa 1.980 de lei. Acest tarif include mic dejun bufet (cu exceptia zilei de 1 ianuarie), cina bufet in 30 decembrie si 2 ianuarie (fara bauturi), cina festiva in noaptea de Revelion, carnaval cu cina in 1 ianuarie, parcare, acces la piscina, sauna, sala de fitness.

Pentru copiii cu varste intre 10 si 14 ani parintii vor plati suplimentar 790 de lei, bani in care sunt incluse cinci nopti de cazare in camera parintilor si serviciile de masa. Copiii pana la 6 ani fara pat suplimentar beneficiaza de gratuitate la cazare, iar la restaurant vor avea loc la masa fara meniu. Pentru copiii intre 6 si 10 ani se vor achita doar serviciile de masa, respectiv meniurile cu jumatate de portie, care costa 335 lei de copil.

La hotelurile de patru stele din Sinaia, tarifele pentru pachetele turistice de Craciun sunt cu cateva sute de lei mai mari decat la cele de trei stele, iar pentru Revelion la aceste hoteluri un pachet turistic ajunge sa coste cateva mii de lei de persoana. Astfel, trei nopti de Revelion costa peste 2.500 de lei, patru nopti costa peste 2.900 de lei, iar un pachet turistic cu cinci nopti ajunge sa coste 3.200 de persoana, bani in care sunt incluse servicii precum cazare in camera dubla cu mic dejun si cina festiva de Revelion.

Cazinoul din Sinaia, cladire veche de un secol, care anul acesta a fost introdus pentru prima data in circuitul turistic si poate fi vizitat contracost, organizeaza "Revelion VIP Charleston". Participantilor li se impun ca "dress code" tinute de inspiratie interbelica, respectiv rochii elegante de charleston, perle si accesorii tematice pentru doamne si frac ori costum negru de seara pentru domni. Oaspetii vor fi primiti pe ritmuri de jazz, charleston si foxtrot si vor petrece in Sala Oglinzilor si Sala Baccara si vor beneficia de meniu si desert VIP, sampanie si foc de artificii la miezul noptii, spectacole cu muzica live si DJ. Costul unui Revelion la cazinou este de 555 de lei de persoana.

Cei care nu au un buget foarte mare pot opta pentru pensiunile din statiune.

Sarbatori in Marginimea Sibiului: Preturile pornesc de la 550 de lei un sejur de patru zile

Sibiu. Sursa foto: Mediafax

Sejururi in Marginimea Sibiului, renumita pentru pastrarea traditiilor de sarbatori, in statiunea Paltinis, unde se poate schia, si petrecerile de Revelion in restaurantele unor hoteluri de patru stele se regasesc printre preferintele turistilor care isi petrec sarbatorile in Sibiu.

Marginimea Sibiului este una dintre cele mai cautate zone din judet, unde, de sarbatori, turistii pot asista la taiatul porcului si pot vedea cum se pregatesc in gospodarie bucatele traditionale din care vor fi invitati apoi sa guste.

De asemenea, vizitatorii pot cunoaste traditii vechi de sute de ani, care inca se pastreaza in aceasta zona si care sunt puse in practica mai ales de cetele de feciori. In satele din Marginime, feciorii se strang incepand de la Sfantul Nicolae si repeta colindele, pentru ca in seara de Ajun sa colinde tot satul, iar apoi sa petreaca intr-o casa special inchiriata in acest scop pana dupa Anul Nou.

Chiar si intre satele din Marginime sunt unele preferate de turisti. Astfel, cei mai multi sunt atrasi de localitatile Sibiel, Gura Raului, Sadu si Rasinari, iar multe dintre pensiunile din aceste localitati sunt complet rezervate.

O pensiune de trei margarete din Sibiel, situata in apropierea Muzeului de Icoane pe sticla "Zosim Oancea", are 15 locuri in camere cu baie proprie, iar oferta de Revelion cuprinde cazare pentru trei nopti cu demipensiune si masa speciala de Anul Nou. Turistii care aleg sa-si petreaca aici Revelionul vor putea asista la taierea porcului si vor manca bucate pregatite in totalitate in gospodarie. Pentru intreg pachetul, turistii trebuie sa plateasca 650 de lei de persoana.

Sarbatori pe schiuri si concerte la Straja, Parang si Ranca sau croaziere pe Dunare

Partie din Straja. Sursa foto: Mediafax

Turistii care aleg de sarbatori statiunile Straja, Parang, Rausor sau Ranca pot petrece un sejur de patru zile, de Craciun, la preturi care pornesc de la 500 de lei de Craciun, de Revelion tarifele fiind duble. La Clisura Dunarii, in Mehedinti, preturile sunt similare.

Proprietarii de cabane si pensiuni din cele trei statiuni montane din judetul Hunedoara, Straja, Parang si Rausor, isi atrag clientii de sarbatori cu preturi la nivelul celor din 2012, iar ca bonus organizeaza carnavaluri sau concerte la marginea partiilor ori ofera gratuitati sau discounturi la accesul pe partii si inchirierea de echipamente de schi.

In statiunea Straja din Muntii Valcan, unde turistii au la dispozitie sapte partii de schi, cu greu se mai gasesc locuri de cazare pentru Revelion. Preturile de anul trecut si petrecerile de la baza partiei au atras deja un numar mare de turisti care au achitat in avans pentru zilele libere de Revelion, noteaza Mediafax.

Cel mai atractiv pentru turisti a fost un pachet cu cinci nopti de cazare si pensiune asigurata, plus masa festiva de Revelion, pentru care turistii au platit 1.550 de lei de persoana, iar cei care au achitat integral pana la inceputul lunii septembrie au primit un discount de 150 de lei si echipament de schi sau snowboard gratuit pentru tot sejurul.

Tot cu petreceri si preturi la nivelul celor de anul trecut si-au atras clientii de Revelion si pensiunile din Muntii Retezat. Pentru trei nopti de cazare, cu masa inclusa si doua mese festive, turistii au platit 750 de lei de persoana.

La Straja va fi inaugurata, inainte de Craciun, si o partie de snow-tubing si s-au finalizat lucrarile la pasarela care leaga partiile Constantinescu si Sfantul Gheorghe. Partia de snow-tubing are 200 de metri, este situata in apropierea partiei
Platoul Soarelui si este dotata cu o instalatie speciala care trage un colac de la baza partiei pana in partea superioara. Acolo, colacul se desprinde de instalatie si coboara cu viteza in vale. Noua partie poate deservi 500 de turisti pe ora, iar pretul pentru o urcare este de trei lei.

Si in statiunea montana Parang din masivul cu acelasi nume turistii au inceput sa faca rezervari pentru Revelion. Proprietarii unei vile din apropierea uneia dintre partii organizeaza concerte in aer liber atat de Craciun, cat si de Revelion.

In statiunea Parang mai sunt inca locuri libere in unele cabane, pentru Revelion. Astfel, administratorii unei alte vile au venit cu o oferta de 1.000 de lei de persoana pentru cinci nopti de cazare cu demipensiune.

"Oferta noastra este de cinci nopti, dar efectiv sunt sase zile in care turistul sta la noi, iar in pret sunt incluse demipensiune si masa festiva de Revelion, iar in seara de 30 decembrie turistii au acces gratuit pe partia din apropierea vilei, partie care e dotata cu nocturna. Mai avem aproximativ jumatate din cele 30 de locuri libere si asteptam turistii", spune Doru Guran, administratorul vilei, citat de Mediafax.

In judetul Gorj, turistii prefera statiunea Ranca, unde cele mai multe pensiuni sunt ocupate de Craciun si Revelion, insai mai exista si unitati de cazare care mai dispun de locuri libere.

Oferte all inclusive la pensiunile din Alba, la preturi intre 500-800 lei sejurul de Craciun

Pasul Tihuta, Muntii Apuseni. Sursa foto: Mediafax

In Alba, turistii sunt atrasi cu pachete care includ, pe langa mancarurile traditionale, plimbari cu sania, concerte de colinde, acces la spa, la preturi intre 1.200-1.500 de lei pentru sase zile. La Cluj, un sejur de cinci zile la o pensiune din zona Sancraiu, de Revelion, costa 175 de euro.

Astfel, un pachet turistic pentru Craciun, all inclusive, costa intre 500 si 800 de lei, in functie de clasificarea pensiunii - trei sau patru margarete. Pentru Revelion pretul pachetelor turistice de cinci nopti de cazare, all inclusive, si cu masa festiva de Revelion costa, in medie, 1.200 de lei la o pensiune de trei margarete, si 1.500 de lei la o pensiune de patru margarete.

Cele mai cautate in perioada sarbatorilor de iarna sunt pensiunile din zona Muntilor Apuseni, Valea Aiudului, cu zonele Coltesti si Rimetea, si Valea Sebesului sau Luncile Prigoanei.

In Muntii Apuseni, pachetele turistice pentru Craciun si Anul Nou costa intre 800 si 1.800 de lei pentru patru nopti de cazare, in functie de clasificarea pensiunii si situarea acesteia. La Vartop, in comuna Arieseni, un pachet de Craciun, cu cinci nopti de cazare in regim all inclusive, costa 1.200 de lei, in timp ce la Albac patru nopti all inclusive costa 500 de lei.

In Arieseni, un hotel de trei stele ofera turistilor pachete all inclusive de cinci nopti de cazare plus una gratis la 2.150 de lei, pret care include si acces gratuit la sauna sau jacuzzi si petrecerea de Revelion cu program artistic si focuri de artificii.