Metodele prin care proprietarii de pensiuni și hoteluri speră că vor atrage turiști de sărbători
Proprietarii de pensiuni și hoteluri încearcă să găsească soluții ca să-i convingă pe clienți să le treacă pragul de sărbărtori.
Administratorul unui hotel din Galați, de exemplu, a realizat o aplicație care le permite oaspeților accesul în interior, fără să mai intre în contact cu vreun angajat. Alte unități de cazare propun o formă specială de asigurare.
Mădălin are o pensiune la Fundata, în județul Brașov. Ne spune că la începutul lui octombrie cererea pentru pachetele de sărbători depășea de trei ori capacitatea pensiunii, însă, ulterior, clienții au început să anuleze. Așa că le-a propus o formă de asigurare.
Mădălin Măncilă, co-proprietar pensiune: ”Turiștii, în cazul unor situații medicale neprevăzute, vor putea fi despăgubiți cu 90% din valoarea tarifului pe care l-au plătit către noi. Vor primi automat din partea noastră o poliță de asigurare pentru ei și familia lor”.
Și George e dispus să-și asume riscul dacă oaspeții nu mai pot veni. El se bazează și pe faptul că toate cabanele lui sunt izolate, iar din clipa în care se vor caza, oaspeții nu mai au cum să se îmbolnăvească decât dacă există o persoană infectată chiar printre ei.
George Bott, administrator cabane: ”Am convenit cu turiștii ca în caz că nu mai pot să ajungă, se instituie stare de urgență sau mai știu eu ce, fie le dăm banii înapoi, fie banii rămân pentru o viitoare rezervare”.
Dragoș Berbece: ”Suntem puțin în dubii, dar îi domeniu în care lucrez eu, este foarte mult stres și am zis, ce o fi o fi, mergem la risc”.
Tânără: ”Părerea mea este că ar fi mai bine să rămânem în România, la munte, să petrecem cu familia și cam atâta, sărbătorile de iarnă să fie ceva într-un cerc cât mai restrâns”.
Hotelul în care turiștii nu întâlnesc niciun angajat
Și la Galați, administratorul unui hotel a venit cu o idee care îl ajută să își protejeze clienții.
Bogdan are 45 de ani și este de profesie inginer. El a creat o aplicație care înlocuiește o parte din personal.
Practic, oaspeții fac rezervarea, plătesc, ies și intră în hotel și chiar pot lua micul dejun fără să se întâlnească față în față cu un angajat al hotelului.
Ing. Bogdan Ionescu, administrator hotel: “Am zis să ne automatizăm sau există șansa să ne închidem de tot. Clienții care au folosit noul sistem au fost surprinși că există așa ceva, pe unde au mai fost nu au întâlnit un asemenea sistem”.
El știe că urmează o perioadă dificilă pentru turism, așa că se gândește să pună aplicația la dispoziția colegilor de breaslă.
“Acesta este codul QR pe care clientul îl primește și cu care poate să intre în hotel, inclusiv în camera care i-a fost asociată. Se poate mări și apoi a intrat”.
Atitudinea clienților dă totuși speranțe industriei hoteliere. Un sondaj CURS realizat la începutul acestei luni arată că 78% dintre români consideră că restaurantele ar trebui redeschise.
Aproape jumătate ar merge chiar mâine la un restaurant care respectă normele sanitare și de distanțare.
Pe acelasi subiect: