Terenul si cladirea Hotel Ambasador din Bucuresti, aripa dinspre Ciclop, au fost restituite in natura mostenitorilor arhitectului Arghir Culina, fostul proprietar, dupa un litigiu care a durat zece ani. 

Imobilul compus din teren in suprafata de 520 mp si cladire cu subsol, parter si 13 etaje, situat in Bulevardul Magheru, a fost scos de sub nationalizare prin admiterea irevocabila a actiunii in revendicare si redobandit in natura. 

"Corpul de cladire care a fost restituit fostului proprietar are 109 de camere, din totalul de 209 camere cate are hotelul. Hotelul Ambasador va continua sa functioneze cu 100 de camere", a spus George Turna, administratorul hotelului.

Partea de hotel care a ramas in propriatatea actionarilor Ambasador va fi deschisa in iunie, iar acesta ar putea fi clasificat la patru stele, fata de trei in prezent. 

Cladirea in care functioneaza hotelul a fost construita intre anii 1937 si 1939, fiind proiectata de catre proprietar, si a devenit cunoscuta gazduind Hotelul Ambasador. 

Cei mai importanti actionari ai firmei Ambasador Turism, care administreaza hotelul, sunt Nicolae Istrate (17,7%), Constantin Dochitu (17,7%), George Manolescu (17,3%), George Turna (16,4%), Dumitru Petre (10,9%) si Costin Minculescu (5,4%).