Acum, sta doar in puterea noastra sa salvam aceasta mostenire uriasa si sa incepem sa o apreciem la adevarata ei valoare.  In cadrul campaniei Stirilor PRO TV, "Salveaza Romania frumoasa, casele au suflet", va prezentam o familie de tineri, care au ales sa isi abandoneze carierele de succes, pentru a incepe o viata noua, la Viscri.

Vrajiti, asemenea printului Charles, de frumusetea locului si de arhitectura traditionala, au inceput sa restaureze, una cata una, case vechi, de sute de ani. Mai mult, au reusit sa puna pe picioare o afacere, care acum atrage sute de turisti. In Viscri, pe strada principala, la numarul 125 il gasim pe Mihai Grigore. De patru ani s-a mutat aici impreuna cu sotia si cei doi copii. Amandoi au renuntat la cariere de succes intr o multinationala din Bucuresti pentru o viata linistita in acest sat.

A fost o decizie ferma dupa prima vizita ca turisti, in 2007. "Cand am venit prima data aici in Viscri si am gasit casa asta, Raluca a zis din prima aici, asta o cumparam ca e frumoasa si am mers pe drumul asta dintre Viscri si Dacia, si acum tin minte ca ma gandeam ce o sa facem in cazul in care trebuie sa mergem la spital ca nici salvarea nu vine si incercam sa o conving pe Raluca sa NU facem asta", a povestit Mihai.

Citeste mai multe pe www.stirileprotv.ro