Operatorii de nave de croazieră Genting Cruise Lines şi Royal Caribbean International vor efectua primele croaziere pilot, care vor opera la jumătate din capacitate şi cu respectarea unor norme sanitare stricte, a precizat joi Biroul pentru turism din Singapore, scrie Agerpres.

Aceste croaziere, care sunt clasificate de Biroul pentru turism din Singapore drept "excursii dus-întors" vor fi disponibile numai celor care trăiesc în Singapore, prevăd că navele vor naviga numai în apele teritoriale ale oraşului stat. Pasagerii vor fi obligaţi să îşi facă un test de COVID-19 înainte de îmbarcare şi să se abţină să intre în contact cu alţi pasageri de pe vas.

Citește și: Cel mai scump bilet de avion spre ”nicăieri” costă 2.300 euro. S-au vândut toate în 10 minute

"Aceste croaziere pilot sunt o oportunitate valoroasă pentru operatori să reinventeze întreaga experienţă de croazieră pentru a recâştiga încrederea pasagerilor", declarat directorul general al Biroului pentru turism din Singapore, Keith Tan.

Industria mondială a croazierelor a fost puternic lovită de pandemia de coronavirus, în condiţiile în care unele dintre primele focare de COVID-19 au fost descoperite la bordul navelor de croazieră.

Compania Royal Caribbean International a precizat că preţul unei croaziere de trei nopţi cu plecare din Singapore către nicăieri începe de la 257 de dolari. Nava sa, Quantum of the Seas, dispune de o capsulă de observaţie amplasată la 91 de metri peste nivelul mării, cocteiluri servite de roboţi şi anterior oferă pasagerilor posibilitatea de a face skydiving sau surfing.

Croazierele către nicăieri ce vor fi introduse în Singapore vin după ce o serie de călători din Asia și Australia au cumpărat bilete pentru "curse aeriene către nicăieri", în cadrul cărora avioanele decolează şi aterizează pe acelaşi aeroport.