Deschis in 2007, hotelul de cinci stele, care are unul dintre cele mai mari candelabre de cristal Murano din lume, lung de patru etaje, a cazat mai multe personalitati precum Beyonce, Deep Purple sau Enrique Iglesias.

Numai ca dincolo de aceste lucruri, poate stiute sau usor de aflat, ceea ce nu se stie este ca de peste doi ani proprietarii sai incearca sa-l vanda.

Proprietarii hotelului Carol Parc din Bucuresti, scos la vanzare in anul 2008 cu 14 milioane de euro, cer in prezent pe el 10 milioane de euro, potrivit unui anunt postat pe un site imobiliar.

Hotelul Carol Parc din Bucuresti, cea mai luxoasa structura de cazare din Romania si singura de pe piata locala inclusa in topul unitatilor de lux elaborat de revista americana Condé Nast Traveler, a costa acum 10 milioane de euro, potrivit unui anunt postat pe un site imobiliar.

In 2008, acelasi hotel a fost scos la vanzare cu 14 milioane de euro, proprietarii mentinand pretul cerut timp de doi ani.

Inaugurat in septembrie 2007, Carol Parc este singurul hotel din Romania din categoria small luxury hotel. Localizata in zona Parcului Carol, unitatea este clasificata la cinci stele si are 19 camere, printre care un Junior Suite si trei apartamente, un restaurant cu bucatarie internationala si un Piano Bar.

Hotelul este construit intr-o cladire de pe Dealul Filaret, din apropierea parcului Carol din Bucuresti, care a apartinut arhitectului Suter, apropiat al regelui Carol I. In timpul regimului comunist, cladirea a functionat ca sediu al partidului, apoi ca sediu al ICRAL. Cladirea a fost revendicata si castigata in anul 2000 de catre un urmas al fostilor proprietari.

Hotelul a fost conceput dupa modelul hotelului de lux Lowell din New York.

Sylvia Petre, co-proprietar al hotelului, alaturi de sotul sau - Adrian Petre, declara anul trecut pentru incont.ro ca a semnat un contract de management pentru hotel si ca acesta ar putea fi vandut, daca vor fi respectate conditiile impuse de ea si sotul sau.

Ulterior, intr-un raspuns transmis incont.ro, Cristina Turnagiu Dragna, Brand Ambassador al Carol Parc Hotel, a explicat: "incepand cu 1 august 2010, familia Petre, proprietarii hotelului, au semnat un contract de management pentru dezvoltarea Carol Parc Hotel, actiune care va fi comunicata public la momentul potrivit".

"Vanzarea hotelului nu este asadar un obiectiv. Carol Parc Hotel este o afacere de suflet a familiei Petre in care investitia financiara si emotionala este imensa, dar este pana la urma o afacere si orice afacere isi are pretul sau. O oferta corecta ar putea constitui in viitor un posibil motiv de discutie", sustinea aceasta.

Tarifele de cazare in hotel pleaca de la 125 de euro si depasesc suma de 450 de euro pentru o noapte. Insa, pentru cei care au bani merita pentru ca luxul este aici la el acasa.

In ultimii doi ani si mai ales in ultimele luni, tot mai multi proprietari de hoteluri anunta intentia de vanzare a acestora.

Vezi The Ark, hotelul plutitor al viitorului!

Citeste si despre Hotelurile cu cele mai frumoase privelisti!

Stii care este considerat cel mai bun hotel din Capitala? Vezi aici!