"Preturile pachetelor interne de Paste si de 1 Mai de anul acesta vor fi aproximativ ca cele de anul trecut sau usor mai scazute, dar nu trebuie sa uitam ca 2009 a fost an de criza si, oricum, ofertele au tinut cont de aceasta circumstanta", a declarat agentiei Mediafax presedintele ANAT, Corina Martin.

In ceea ce priveste pachetele externe de Paste, preturile vor fi, in general, similare cu cele de anul trecut, sau chiar mai mici cu 5% pana la 10% in cazul Greciei sau al Bulgariei si cu pana la 10% mai mari in Turcia.

Un pachet de 3 nopti la un hotel de 5 stele din Mamaia costa in perioada Pastelui circa 1.000 de lei de persoana, in regim all inclusive. Un sejur similar ca perioada, dar la un hotel de 4 stele din aceeasi statiune costa 470 lei/persoana cu demipensiune.

Vezi unde gasesti cele mai ieftine vacante de Paste. Unde pleci cu 60 de euro?

O noapte de cazare la un hotel de trei stele din Sinaia costa 60 de lei de persoana, iar intr-o unitate similara de la Bran tariful este de 90 de lei. In Poiana Brasov pretul unei nopti de cazare la un hotel de 3 stele este de circa 100 lei de persoana. In Borsa, o noapte la o unitate de 3 stele costa 74 lei de persoana, iar la Gura Humorului 65 lei.

La un hotel de 4 stele din Slanic Moldova, un pachet de 3 nopti de cazare cu mic dejun, masa traditionala de Paste, cu mic dejun inclus, este vandut cu 500 de lei de persoana.

Pentru un pachet de patru zile si trei nopti de Paste in insula Santorini din Grecia, la hotel de 3 stele, un turist trebuie sa plateasca de la 42 de euro pe zi pentru un loc in camera dubla. Transportul nu este inclus in acest pret.

Tot de Paste, in statiunea elena Paralia Katerini un pachet la un hotel de 3 stele, incluzand trei nopti de cazare, costa 60 de euro pentru o camera dubla, cu mic dejun inclus si transport cu autocarul

Pentru aceeasi perioada, un pachet la Nisipurile de Aur, in Bulgaria, la hotel de 3 stele si trei nopti de cazare costa 20 de euro, fara masa si transport, si 54 de euro cu toate mesele incluse.

In Turcia, 4 zile la un hotel de 3 stele, fara transport, dar cu mic dejun inclus, costa incepand de la 75 de euro.

In Amsterdam preturile sunt de circa 500 de euro pentru un loc in camera dubla, transport cu avionul, 4 nopti de cazare la un hotel de 3 stele cu mic dejun inclus, transferuri de la aeroport la hotel si tur de oras.