Google a anuntat, miercuri, noi imagini disponibile in Street View, care permit utilizatorilor sa vizualizeze si sa navigheze prin imagini panoramice la nivel stradal in mult mai multe locuri din Romania decat pana in prezent.

Astfel, turistii romani sau straini care vor sa viziteze Romania se pot plimba acum prin intermediul imaginilor prin Alba-Iulia, Craiova, Focsani si Baia Mare, pot explora strazile medievale din Sighisoara sau pot face un tur virtual al unora dintre cele mai populare puncte turistice, cum ar fi Castelul Peles si Castelul Corvinilor din Hunedoara.

Extinderea proiectului a inceput in iulie anul trecut, cand masina si bicicleta Google au pornit la drum pentru a pune pe harta unele dintre cele mai cunoscute obiective turistice din tara. Astfel, acoperirea Street View in Romania a fost extinsa cu sute de localitati, adaugandu-se peste 40.000 km la acoperirea initiala.

In plus fata de sute de localitati care pot fi vazute in Street View, Google dezvaluie, de asemenea, si imaginile unora dintre cele mai frumoase locuri si atractii turistice din Romania. Acestea includ printre altele Ateneul Roman, Piata Sfatului din Brasov, Piata Mare din Sibiu, Muzeul National al Satului, Biserica fortificata din Cisnadie, Cheile Bicazului si Lacul Rosu.

In zonele in care Street View este disponibil in Romania, pot fi accesate imagini la nivel stradal focalizand pe nivelul cel mai detaliat din Google Maps sau deplasand pictograma portocalie "Pegman" din stanga hartii pe o strada conturata cu albastru.

"Incepand de astazi, multe dintre locurile speciale din tara noastra pot fi vizitate direct din Google Maps. Prin Street View si imaginile sale panoramice, oricine va putea face o plimbare virtuala prin Muzeul Satului sau sa descopere Castelul Peles. In aceasta noua etapa de extindere a Street View in Romania, sute de localitati din tara noastra si zeci de mii de kilometri au devenit disponibili explorarii virtuale, prin Google Maps", spune Dan Bulucea, director general al Google Romania.

Street View este o aplicatie a Google Maps, disponibila deja in 50 de tari, care s-a dovedit a fi populara si utila si in Romania. Aceasta permite utilizatorilor sa exploreze si sa navigheze virtual intr-o zona cu ajutorul imaginilor panoramice la nivel de strada. Aplicatia este disponibila si in Google Earth si pe Google Maps pentru telefoanele mobile.

Street View pentru Google Maps a fost lansat la sfarsitul anului 2010, fiind primul serviciu localizat introdus dupa deschiderea reprezentantei Google din Romania in noiembrie 2010. Initial, Street View a acoperit opt orase din Romania, principalele statiuni de schi din Valea Prahovei si litoralul Marii Negre, oferind utilizatorilor posibilitatea de a vizualiza si naviga prin imagini panoramice de 360 de grade ale unor orase mari din Romania, printre care Bucuresti, Arad, Oradea, Brasov, Timisoara, Cluj, Sibiu si Constanta.