Romania si Bulgaria vor constitui al noualea bloc functional aerian (FAB) din Europa, in acest fel marindu-se siguranta zborurilor si reducandu-se durata calatoriei.

Directorii celor doua autoritati pentru furnizarea serviciilor de trafic aerian (controlorii de trafic), Bogdan Donciu (Romatsa) si Dian Dinev (Bulatsa), au semnat ieri un memorandum de intelegere privind cooperarea in domeniu.

"Unul dintre efectele constituirii FAB va fi o reducere cu 6-7% a costurilor biletelor", a declarat Dinev. Si durata calatoriei se va scurta, insa insesizabil pentru omul de rand, cu doar doua pana la sapte minute, dupa cum a precizat Donciu.

De exemplu, un bilet de avion, dus-intors, Bucuresti - Sofia, cumparat cu numai o zi inaintea decolarii, costa la Tarom in prezent 373,5 euro. In cazul in care reducerea va fi de 7%, economia realizata de fiecare pasager va fi de 26,15 euro. Pentru acelasi bilet, dar cumparat cu doua saptamani inainte, Tarom percepe un tarif de 236,5 euro, in acest caz reducerea urmand sa fie de 16,5 euro.

Citeste continuarea in ziarul Gandul