In imaginile de mai poti vedea 10 dintre minunile geologice ale Terrei.

1. Pamukkale (Turcia)

In limba turca pamukkale inseamna "castelul de bumbac" si daca te uiti imagine iti dai seama de ce. Totusi, acesta minune geologica a fost locul orasului antic Hierapolis. Locul, in sine, este format dintr-o serie de travertine si izvoare termale. Travertinele, dispuse aspect concentric, sunt aproape albe, iar cauza structurilor ciudate sunt izvoarele termale .

2. Tunuri de gheata de pe Muntele Erebus (Antarctica)

Muntele Erebus este unul dintre cei mai activi vulcani de pe pamant si ajunge aproape la patru kilometri deasupra nivelului marii. Muntele emana un gaz fierbinte care calatoreste prin fisurile rocilor vulcanice, ce au creat un sistem complex de pesteri de gheata.

3. Gheizerul "zburator" (Nevada, SUA)

Acesta arata ca si cum ar fi fost de pe alta planeta sau de pe platorile unui film SF. Gheizerul se afla in apropiere de Valea Hualapai Gerlach (Nevada, SUA) si nu poate fi vizitat, deoarece se afla pe un teren privat. Acest gheizer a fost descoperit in 1916; proprietarii locului cautau apa si cand au gaurit terenul au lovit un buzunar geotermal de apa, iar rezultatul a fost un gheizer.

Vezi topul complet pe www.protv.ro!