Boc justifica noul Cod al Muncii prin pozitii codase ocupate de Romania privind flexbilitatea pietei
Romania se afla pe ultimul loc intr-un clasament european in ceea ce priveste ponderea contractelor cu durata determinata in totalul contractelor de munca incheiate si ocupa pozitia 114 din 139 tari din perspectiva usurintei in gasirea unui loc de munca, a afirmat, luni seara, premierul Emil Boc.
El a justificat astfel, intr-o conferinta de presa sustinuta la Guvern, necesitatea modificarilor Codului Muncii aprobate, luni, de Executiv.
Premierul a sustinut, prin datele prezentate comparativ cu situatia altor tari, ca Romania ocupa ultimele pozitii in ceea ce priveste usurinta gasirii unui loc de munca si ponderea contractelor cu durata determinata in totalul contractelor de munca.
Guvernul isi va angaja raspunderea in Parlament pe noul Cod al Muncii marti, 8 martie, la ora 10.00, iar parlamentarii pot depune amendamente pana vineri, la ora 20.00.
Proiectul a fost aprobat in sedinta de luni a Executivului.
Vineri, reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor au analizat noua forma a Codului Muncii, dar fara sa ajunga la un acord in privinta modificarilor.
Opozitia si-a anunta intentia de a depune o motiune de cenzura impotriva Guvernului, dupa angajarea raspunderii.
Potrivit Constitutiei, Guvernul isi poate angaja raspunderea in fata Camerei Deputatilor si a Senatului, in sedinta comuna, asupra unui program, a unei declaratii de politica generala sau a unui proiect de lege.
Guvernul este demis daca o motiune de cenzura, depusa in termen de trei zile de la prezentarea programului, a declaratiei de politica generala sau a proiectului de lege, a fost votata.
Daca Guvernul nu a fost demis, proiectul de lege prezentat, modificat sau completat, dupa caz, cu amendamente acceptate de Guvern, se considera adoptat, iar aplicarea programului sau a declaratiei de politica generala devine obligatorie pentru Guvern.
In cazul in care presedintele Romaniei cere reexaminarea legii astfel adoptate, dezbaterea acesteia se va face in sedinta comuna a celor doua Camere.
Pe acelasi subiect: