"Pledam pentru definitivarea pietei interne, inclusiv prin garantarea deplina a libertatii circulatiei fortei de munca, subiect pe care l-am discutat astazi pentru ca noi consideram ca mobilitatea lucratorilor are efecte economice pozitive asupra Produsului Intern Brut al tarilor in care muncesc", a afirmat Aurescu, la o conferinta de presa comuna cu Hammond.

Aurescu a a salutat impreuna cu omologul sau "tendinta ascendenta" a relatiilor romano-britanice atat in plan politic, inclusiv la nivel parlamentar, cat si economic. 

"Din punct de vede economic, mentionez ca avem anul trecut pana la sfarsitul lunii septembrie 2576,4 milioane de euro schimburi comerciale, cu o balanta comerciala favorabila Romaniei de 618,69 milioane de euro", a spus Aurescu. 

El a mai declarat ca a exprimat satisfactia pentru deciziile luate la summitul NATO din septembrie anul trecut si a invitat partea britanica sa continue cooperarea cu Romania in planul politico- militar. 

"Am invitat partea britanica sa continuam cooperarea politico-militara excelenta pe care o avem, inclusiv pentru implementarea deciziilor summit-ului din Marea Britanie, mai ales masurile adoptate care au fost decise in planul de actiune a aliantei pentru cresterea capacitatii operationale, urmand ca rezultatele concrete, inclusiv prezenta NATO pe teritoriul tarii noastre sa le vedem dupa reuniunea ministrilor apararii din februarie 2015", a adaugat Aurescu. 

El a mai spus ca a convenit cu omologul sau sa actioneze pentru profunzimea parteneriatului strategic intre cele doua state si a salutat fapul ca in acest an se aniverseaza 135 ani de relatii diplomatice romano-britanice.