Joburi in Norvegia

Cele mai multe posturi vacante, pentru care pot aplica si romanii, sunt inregistrate in Norvegia. 

Un angajator din Oslo cauta 13 ingineri electric/automatizari/cibernetica care sa asigure proiectare in departamentul pentru furnizarea sistemelor de control marin si in industria petrolului si gazelor naturale.

"Principalele produse sunt: IAS (sistem integrat de automatizare), PMS (managementul sistemelor de putere), sisteme comune de nave, securitate si robustete si reglementari in sistemul de automatizare", precizeaza angajatorul. 

Pentru ocuparea acestor posturi se cer studii superioare (master sau licenta) in electronica de putere, echipamente electrice rotative, actionari controlate de motoare de frecventa, automatizari, cibernetica, bune abilitati de programare software, cunostinte si experienta in sisteme de control HMI/PLC/DCS/PC si PLC hadware/design de interfata grafica pentru utilizator (GUI), sisteme de automatizare a navei (IAS, AMS), managementul sistemelor de putere( PMS), putere de distributie.  Experienta off-shore si/sau industria navala si realizari de proiecte constituie avantaj, fiind de preferat personalul cu experienta in santierele de la Tulcea, Braila, Mangalia sau Constanta. O alta conditie pentru ocuparea unui asfel de post este fluenta in limba engleza.

Contractul este pe perioada nedeterminata, ar trebui sa inceapa "cat mai curand posibil", iar salariul oferit este intre 63.000 si 113.000 euro brut/an, in functie de pregatire. 

Tot in Norvegia, este disponibil un post de senior inginer mecanic in constructii navale care deservesc industria de petrol si gaze naturale, macarale si echipamente de ridicat. Persoana angajata ar urma sa asigure proiectare mecanica la nivel ridicat, proiectarea structurilor din otel, pregatirea documentatiei pentru productie.

Cerintele pentru acest loc de munca sunt: studii superioare mecanice, experienta cel putin sapte ani in proiectare mecanica, cunostinte si competente in instrumente de proiectare, abilitate de a gasi solutii tehnice si practice bune cu privire la probleme complexe ce intervin, capacitate de a lucra independent si in echipa de proiect, capacitate de a lucra intr-o maniera ordonata, sistematica si in termenele convenite, structurat, creativ si orientat spre solutii noi. O alta conditie este cunoastere limbii engleze la nivel avansat.

Salariul oferit este intre 41.000 si 82.000 euro brut/an. 

In aceeasi tara se cauta un senior inginer care sa aiba studii superioare in domeniul electric, cel putin sapte ani experienta in domeniul proiectarii electrice, cunostinte ACAD, experienta in software electric seria E3-avantaj, capacitate de a lucra independent si in echipa de proiect, lucru ordonat, sistematic in termenele convenite, creativ, structurat si orientat spre solutii noi. Candidatii trebuie sa vorbeasca fluent limba engleza.

Salariul oferit variaza intre 41.000 si 82.000 euro brut/an. 

Joburi in Spania

In Spania, sunt disponibile doua posturi de operator CNC (masini de alezat si frezat, strung), pentru care este necesara scoala profesionala si experienta de cinci ani in domeniu.

Salariul oferit variaza intre 18.000 si 24.000 euro brut/an. 

Joburi in Danemarca

In Danemarca, sunt cautati doi medici psihiatri in Regiunea Southern Denmark, una dintre cele cinci regiuni care gestioneaza sistemul danez de sanatate. Are patru spitale generale si unul de psihiatrie. Doctorii pot fi angajati fie ca medici specialisti, fie in calitate de medici consultanti, in functie de calificarile aplicantilor. Practic, se cauta medici psihiatri cu experienta vasta in domeniu, competente in metodele de tratament psihologice, biologice si social-psihiatrice.

Se cer excelente abilitati de cooperare, experienta in indrumare si profesorat, experienta si interes pentru cercetarea in domeniu si dezvoltarea calitatii constituind avantaje. Cei interesati trebuie sa stie engleza sau germana foarte bine. 

Angajatorul precizeaza salarizarea se va face conform contractului colectiv in domeniu.

"Salariul de baza pentru un medic specialist este in jur de 82.833 euro anual, plus suplimente, iar pentru un medic consultant este de aproximativ 93.577 euro brut anual, plus suplimente", mentioneaza angajatorul.  Cei interesati trebuie sa mai stie ca vor beneficia de cursuri gratuite de limba daneza in prima parte a contractului de munca, urmand ca salariul sa fie platit in acea perioada. De asemenea, se ofera asistenta la gasirea unei locuinte, la indeplinirea formalitatilor, la gasirea unui loc de munca pentru partenerul de viata sau a unei scoli pentru copii. Totdata, se va asigura mentorat profesional si social. 

Joburi in Suedia

Un post de sofer camion este disponibil in Suedia. Cei interesati trebuie sa aiba carnet de conducere categoriile C si E si sa vorbeasca limba engleza. 

Contractul oferit este pe perioada nedeterminata, iar salariul este cuprins intre 1.500 si 2.000 de euro brut / luna, transmite Mediafax.