Yu Youzhen si sotul sau au inceput sa lucreze ca agricultori, intr-o ferma de legume. Timp de mai multi ani si-au inchiriat locuinta pentru a face rost de bani. In cele din urma au reusit sa stranga o suma care le-a permis sa-si construiasca 21 de apartamente. Au vandut patru dintre ele, ramanand cu 17. Potrivit valorii pietei imobiliare din China, cei doi se puteau considera “milionari”.

Mai tarziu insa, terenul, pe care apartamentele fusesera ridicate, a fost confiscat de guvernul chinez. Ulterior, cei doi au fost despagubiti de catre autoritati.

In ciuda imbogatirii, Yu spune ca nu si-a schimbat obiceiurile, nici macar slujba.  Din 1998 incoace, femeia se trezeste la ora 03:00 dimineata, imbraca uniforma portocalie si strange gunoaiele de pe o strada lunga de trei kilometri din Wuchan . Face asta sase zile pe saptamana, pentru un salariu lunar de 230 de dolari.

Chinezoaica a povestit pentru un ziar local ca a observat ca oamenii care s-au imbogatit peste noapte si-au cheltuit averile pe droguri si alte vicii. Motiv pentru ca Yu Youzhen crede ca daca va munci din greu, va reusi sa ofere un exemplu pozitiv copiilor sai. “Niciun om nu poate sta acasa, pur si simplu sa cheltuiasca bani”, afirma Yu.

Asiatica a adaugat ca le-a explicat copiilor ca, daca nu vor munci, va dona apartamentele statului. Planul a functionat, intrucat ambii sai copii lucreaza: fiul ca sofer, iar fiica este functionar public.