Apple isi va construi un nou sediu cu design futurist in Cupertino, California. Ca parte a procesului de obtinere a aprobarilor oficiale, compania americana a lansat un studiu privind impactul economic pe care noua cladire o va avea in zona si beneficiile pe care aceasta le va aduce.

Printre cifrele raportului apar si statele de plata ale angajatilor Apple. Conform documentului, compania are 2.112 angajati care traiesc in Santa Clara si Sunnyvale, iar cuantumul salariilor se ridica la 262 milioane de dolari. Asa ca, in medie, un angajat al companiei primeste aproximativ 124.000 dolari anual. Evident, aceste cifre variaza si cei care lucreaza in retail sunt platiti cu niste sume mai mici.

Pe de alta parte, potrivit Bloomberg Businessweek, angajatii Goldman Sachs, una din cele mai mari companii bancare din lume, si-a rasplatit angajatii cu o suma medie de 136.000 de dolari, numai in primele trei luni ale acestui an.

Tim Cook, CEO-ul Apple, este, asa cum era de asteptat, exceptia de la regula. Acesta a primit anul trecut compensatii in valoare de 4,2 milioane de dolari.