Astfel, cine vrea sa vina in capitala Noii Zeelande si sa-si demonstreze capacitatile in industria IT primeste o vacanta gratis in Wellington, timp de o saptamana, scrie The Independent.

Prin intermediul programului denumit Looksee Wellington, care este un parteneriat intre Agentia Regionala de Dezvoltare Economica din Wellington si compania de recrutare Workhere New Zealand, se vor alege 100 de candidati norocosi carora li se vor plati biletul de avion si cheltuielile de sedere in capitala Noii Zeelande.

In schimb, candidatii trebuie sa participe la un interviu stabilit in avans la una dintre cele mai mari companii IT din oras. Expatii trebuie, de asemenea, sa participe la intalniri si la excursii de cunoastere a orasului.

La finalul saptamanii, companiile ii vor anunta pe cei pe care ii vor angaja, astfel incat acestia sa poata incepe formalitatile pentru a emigra.

Data limita de trimitere a CV-urilor este 20 martie, iar interviurile si excursia in Noua Zeelanda se vor desfasura in perioada 8-11 mai.

Nu este prima data cand companiile recurg la metode mai putin formale pentru a gasi specialistii de care au nevoie.

De exemplu, platforma de continut Netflix a angajat anul trecut, patru “Gammsters” (persoane care sa faca fotografii pe platorurile de filmare, timp de doua saptamani), carora le-a platit cheltuielile de deplasare si de cazare, plus un salariu de 2.000 de dolari pe saptamana

De asemenea, si Facebook plateste cheltuielile cu deplasarea candidatilor care participa la interviurile de angajare, indiferent de unde vin acestia.