Decizia a fost luată după de ambasadorul român din Pakistan a discutat cu premierul acestei țări.

În primă fază, până anul viitor, vor fi angajaţi 500 de mii de pakistanezi, dar vor urma şi alţii, pentru că ţara noastră trece prin cea mai gravă criză a forţei de muncă. Nu sunt oameni care să lucreze în construcţii, industria hotelieră, informatică sau inginerie.

Dintre pakistanezii care vin la noi în viitorul apropiat, peste 40 de mii ar putea fi angajaţi ca şoferi.

Citește și: MAE: Maximul de lucrători extra-comunitari care pot veni în România în 2019 este de 20.000. Discuțiile din Pakistan nu au inclus și cifre

Şi Germania a anunţat că va primi anul acesta experţi pakistanezi în robotică şi mecanică cuantică.

Ţara noastră se situează pe locul doi în lume în privinţa ponderii angajatorilor care se confruntă cu deficitul de personal, fiind depăşită doar de Japonia. La noi, 4 din 5 angajatori îşi găsesc extrem de greu personal, iar meseriaşii, inginerii şi şoferii sunt cel mai greu de găsit.

În aceste condiţii, România ar putea avea nevoie de aproximativ un milion de angajaţi din alte ţări, potrivit ambasadorului nostru în Pakistan.

Diplomatul a vorbit despre criza forţei de muncă de la noi cu oficialii din Pakistan, care vor trimite aşadar, pentru început, o jumătate de milion de oameni.