Proiectul de lege prevede ca mamele si tatii sa nu fie sanctionati de angajator, daca pe 15 septembrie nu vin la serviciu pentru ca merg la scoala.

Senatorul Constantin Popa sustine ca are toate semnaturile pentru aceasta propunere legislativa si se va grabi sa o depuna in Parlament. Argumentele sunt solide, spune el, chiar daca reprezentantii Ministerului Muncii nu iau in serios propunerea.

"De ce sa nu avem chestia asta legala, sa nu ne obstructioneze nimeni. Sa zicem: "dom'ne, e dreptul meu de parinte, sa am ceva in plus pentru ca am copii", spune Constantin Popa.

Parintii sunt entuziasmati de aceasta idee, chiar daca unora le va fi imposibil sa fie alaturi de copiii lor la scoala. Ne referim la profesori si invatatori, ce nu vor putea chiuli de la locul de munca in prima zi de scoala.

"Este o idee buna si spun asta ca parinte, insa ca invatator nu inseamna nimic. Copiii mei s-au obisnuit sa fie fara mine in prima zi de scoala", spne Georgiana Abrudan, parinte si cadru didactic.

Iar alti parinti s-au invoit de la serviciu. Zi libera au avut si politicienii la inceputul anului scolar, insa luata cu de la sine putere.

Ideea senatorului Popa se inscrie intr-un lung sir de propuneri mai mult sau mai putin apreciate ale parlamentarilor nostri. Nu de mult, deputatul Alin Popoviciu a vrut sa le vada pe colegele sale pe podium, la Miss Parlament, iar altii si-au zis ca ar fi binevenita o Zi a Primarului sau una a Limbii Romane.

Pana una alta, propunerea senatorului trebuie sa primeasca votul colegilor din Parlament, apoi sa fie promulgata. In total, salariatii din Romania au acum 12 zile libere legale intr-un an, iar cea mai recent adaugata este sarbatoarea Sfantului Andrei.