"E o divergenta de opinie intre mine si presedinte de foarte multa vreme. Eu mi-am asumat aceasta motivatie de a acorda stimulente in Ministerul Finantelor", a spus Vladescu.

El a adaugat ca in cazul in care aceste stimulente nu ar mai fi fost acordate angajatii din MFP ar fi pierdut circa 60% din salariu, ceea ce ar fi facut institutia nefunctionabila.

Vladescu a mai spus ca ziua de vineri a fost ultima petrecuta la Ministerul Finantelor, dupa ce i-a predat portofoliul noului ministru, Gheorghe Ialomitianu.

Vladescu a declarat, vineri, ca a facut "treaba foarte buna" cat timp s-a aflat la conducerea Ministerului Finantelor Publice daca presedintele Traian Basescu ii reproseaza doar acordarea de stimulente angajatilor din ministerul de resort.

"Daca mi se reproseaza doar stimulentele insemna ca am facut treaba foarte buna", a spus el.

Basescu a cerut, vineri, noilor ministri ai Finantelor si Muncii sa nu repete eroarea facuta de predecesorii lor in august, cand au acordat stimulente propriilor angajati, caracterizand acest gest drept "o sfidare" a opiniei publice.

La randul sau, fostul ministru al Muncii Mihai Seitan a afirmat ca in institutia pe care a condus-o, stimulentele au fost acordate conform legii.