Numarul de posturi ocupate de politisti, cadre militare in activitate, soldati si gradati voluntar, preoti militari, functionari publici si personal contractual ar urma sa se reduca cu aproximativ 10.000, alte 8.000 de posturi vacante urmand sa dispara.

Nominalizarea angajatilor ale caror raporturi de munca urmeaza sa inceteze se va face pe baza unor criterii de evaluare, de catre o comisie speciala constituita in acest scop, la nivelul fiecarei unitati a aparatului central a MAI.

Criteriile vor tine cont de existenta unei hotarari judecatoresti de condamnare, ramasa definitiva, a unei sanctiuni administrative, a unor antecedente disciplinare, de indeplinirea conditiilor pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta, de existenta cumulului pensiei cu salariul, de nivelul pregatirii profesionale si de rezultatele evaluarii profesionale in ultimii 3 ani.

Potrivit bugetului de stat aprobat in decembrie 2010, numarul maxim de posturi bugetate pentru MAI este in jur de 132.000, cifra anuntata si de ministrul Traian Igas, la dezbaterea legii, miercurea trecuta.