Potrivit presedintelui Cartel Alfa Cluj, Grigore Pop, de aceasta majorare salariala vor beneficia toti angajatii Nokia de la Jucu, din ambele sindicate, "Nokia Metal", afiliat la Cartel Alfa, si Sindicatul Liber Nokia.

"Luni am incheiat negocierile la contractul colectiv de munca la Nokia, iar miercuri actul adiÅ£ional privind majorarea salariala cu 9% a fost inregistrat la Directia Muncii Cluj. Cresterea salariala va fi in doua etape, de 4% incepând cu 1 ianuarie si de 5% de la 1 aprilie. De majorari vor beneficia toti angajatii, membri ai celor doua sindicate", a spus Pop.

Potrivit lui Pop, Nokia a inceput sa mai angajeze personal pentru ca a trecut si la productia de circuite integrate, pe langa cea de telefoane mobile, cifra estimata fiind de 200 de noi salariati.

Pe langa cresterea salariala, in urma negocierilor contractului colectiv de munca la Nokia Jucu, s-a mai reuÅŸit obtinerea unui premiu de Pasti de 50 de lei pentru fiecare angajat, un timp de odihna suplimentar de zece minute pentru o parte din angajati si un bonus de performanta la fiecare trei luni, care ajunge pana la 200 de lei.
Nokia Jucu are 1.600 de angajati pe perioada nedeterminata si 500 pe perioada determinata. Salariul mediu in fabrica este de 1.200 de lei.