Agentia Spatiala Americana angajeaza 55 de astronauti. Cei care vor sa aplice, o pot face prin intermediul site-ului de joburi al Guvernului American. Deocamdata insa, NASA nu are o flota de nave spatiale, deci viitorii calatori spatiali trebuie sa mai astepte putin pana sa isi intre in paine. In momentul de fata americanii depind de rusi pentru a-si trimite oamenii pe orbita. Un tur virtual al vechilor navete poate fi facut aici.

Exista cateva conditii pe care trebuie sa le indeplineasca cei care doresc sa se inscrie la concurs. Este obligatoriu ca ei sa aiba facultatea terminata, desi cei mai multi dintre astronauti au masterat sau doctorat. Iar studiile trebuie sa fie in inginerie, biologie, stiinte ale naturii sau matematica. Mai sunt necesare cateva cunostinte de baza de fizica, iar doctorii si profesorii sunt avantajati. Se mai cere o vedere buna, o tensiune arteriala ca la carte, o inaltime intre 1,57 m si 1,90 m.

Agentia spatiala americana se asteapta sa primeasca 3.000 de CV-uri. Salariul pentru cine reuseste sa fie angajat porneste de la 64.700 dolari pe an. Cei foarte bine pregatiti vor ajunge sa castige chiar si 141.700 dolari.

Sursa: Huffington Post

 

Citeste si:

Fabrica de idei de la Google pregateste un proiect de dimensiuni galactice

Pune-ti ton de apel de la NASA

VIDEO Nasa investeste o suma mare intr-o tehnologie SF din Star Trek