Fie ca esti somer si vrei sa te angajezi, fie ca ai un job, dar vrei sa gasesti ceva mai bun sau sa te descurci in conditiile actuale, in 2011 trebuie sa capeti noi abilitati si noi specializari pentru a rezista pe piata muncii.

Pentru ca, spun specialistii, anul 2011 este anul transformarilor, in care cerintele la locul de munca vor fi din ce in ce mai multe si sa te pricepi sa faci cat mai multe lucruri va fi crucial.

Poate ca nu te intereseaza sa faci un MBA sau sa-ti iei alta diploma care necesita mult timp si multi bani, dar este obligatoriu sa faci un curs care sa iti ofere cam aceleasi abilitati si cunostinte si care sa te ajute sa te adaptezi la orice situatie.

De exemplu, un curs de manager de proiecte iti poate dezvolta abilitati pe care sa le folosesti in mai multe situatii.

Responsabilitatile unui manager de proiect implica, de exemplu, sa faci un plan al afacerii, sa faci bugete, sa stabilesti obiective, sa coordonezi o echipa, sa respecti deadline-uri, abilitati care te-ar putea ajuta si in meseria ta.

De mare ajutor in cariera pot fi si cursurile de psihologie. Chiar daca nu ai nicio legatura cu domeniul tau si nu te-ai gandit vreodata sa faci asemenea cursuri, in ziua de astazi, mai ales daca esti in cautarea unui job, trebuie sa stii sa citesti mintile oamenilor si sa le anticipezi reactiile.

Pe de alta parte, cateva ore de psihologie te-ar ajuta si pe tine sa nu mai fii stresat la interviul de angajare si sa-ti stapanesti teama si neincrederea in fortele proprii.

Astfel de cursuri, fie ca le faci online sau participi efectiv la ele, iti mai ofera, pe langa posibilitatea specializarii, si oportunitatea de a cunoaste oameni noi, cu alte viziuni, cu care poti sa intri in contact. Nu se stie niciodata pe cine intalnesti si ce oportunitati ce cariera ti se pot ivi in fata.

In consecinta, fie ca iti cauti un job, fie ca vrei sa te mentii competitiv la actualul loc de munca, abilitatile pe care trebuie sa le capeti in acest an trebuie sa fie deopotriva folositoare si sa te ajute sa te adaptezi in orice conditii.