Basescu a mentionat ca solutia Guvernului este una buna.

"In primul rand, are o varianta dinamica, cea care initial a fost prevazuta de Guvern, adica poti sa stai acasa doi ani in urmatoarele conditii: indemnizatie, in primul an, de la 600 minimum pana la 3.400 de lei si nimic incepand din luna a 13-a, altfel spus, concediu fara plata. In acelasi timp, aceasta varianta dinamica spune ca daca in primele 12 luni mama decide sa mearga sa-si reia activitatea, mai primeste pana la sfarsitul celor 24 de luni 500 de lei aditional la salariul pe care il primeste", a adaugat presedintele, citat de Mediafax.

Basescu a mai spus ca statul nu este in totalitate responsabil pentru copil si ca si mama are partea ei de responsabilitati.

"In orice caz, in ultima vreme am observat ca Romania nu mai are femei, are mamici. Si nu mai are copii, are bebelusi. Toata tara asta a devenit o tara de mamicute si bebelusi. Sunt femei care trebuie sa aiba sansa reintegrarii sociale dupa nastere si veti vedea ca varianta dinamica va fi mult mai cautata de femei decat cea statica", a sustinut Basescu.

Presedintele a spus ca sotia sa a stat acasa trei luni dupa ce a nascut, in cazul ambilor copii.

In ceea ce priveste economiile facute prin aceasta masura, presedintele a spus ca va fi vorba despre 100 de milioane de lei in 2011 si de 500 de milioane de lei in 2012.

Premierul Emil Boc a anuntat, aseara, ca mamele vor putea opta pentru un concediu de crestere a copilului pentru o perioada de doi ani, dar cu o indemnizatie cuprinsa intre minimum 600 lei si maximum 1.200 lei.

Pentru un concediu de un an, indemnizatia maxima va fi de 3.400 lei.